Etter to dager med kontroller på Hitra og Frøya i starten av denne uka, kunne inspektørene i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag se tilbake på et ganske nedslående resultat. Fire sjåfører ble anmeldt for å ha kjørt uten yrkessjåførkompetanse.

En trailersjåfør fra Nordland ble stanset på E6 i Grong med en forseggjort pyntehylle med sølvpynt og blinkelys i frontruta på traileren.

- Falskt førerkort

Én av disse sjåførene hadde også et førerkort som inspektørene stusset over.

- Det var flere sikkerhetsmerker som manglet og det var ting ved førerkortet som ikke stemte. Vi ble etter hvert sikker på at førerkortet var falskt, sier inspektør Annette Negaard i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag.

Den litauiske føreren ble også anmeldt for bruk av falskt førerkort. Det er ukjent om han i det hele tatt har førerbevis.

Barn satt usikret på fanget

I forbindelse med kontrollen ble det også skrevet fire bilbeltegebyr. I det ene tilfellet ble det også opprettet en anmeldelse.

- Det var et barn som satt usikret på faget til mor i baksetet av en personbil som kom kjørende i en 60-sone. Barn skal sitte i et barnesete som er godkjent, og det kan få store konsekvenser for et barn dersom det sitter løst og det inntreffer en ulykke, understreker Neegaard.

Lastebilsjåfør fratatt førerkortet etter å ha kjørt inn i gangbru i Verdal

Manglet bombrikke

Kontrollene førte også til 22 andre gebyr, blant annet manglende førerkort og vognkort.

- Vi skrev tre gebyr på manglende mønsterdybde på dekk og et annet gebyr for manglende bombrikke hos et vogntog, forteller inspektøren.

Kontrollen foregikk på både fylkesvei 714 og 716.

- Vi flyttet oss litt rundt i forbindelse med kontrollene. Vi ønsker at det skal være minst mulig uregelmessigheter, men legger jo merke til at det ble en del av nettopp det, sier hun.

- Av hensyn til trafikksikkerheten er det fint å få luket ut og rensket opp, sier Negaard.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter