Advokat Arve Opdahl ble i går kveld oppnevnt som forsvarer for 26-åringen. På grunn av reise hadde han fortsatt ikke møtt sin klient da Adresseavisen gikk i trykken i går kveld.

- Jeg har fra politiet forstått det slik at han har gitt uttrykk for en slags erkjennelse, sier Opdahl.

- Han knytter seg altså til handlingene på åstedet?

- Det er slik jeg har forstått det fra politiet, sier forsvareren. Han poengterer at han selv kun har denne opplysningen via politiet, og at hans klient ikke formelt har erkjent straffskyld. Opdahl planla i går kveld å møte Bahadir Mirzaolimov på

Fosterdrap skjerpende

Siktelsen for forsettlig drap gjelder Anne Grete Vollum (35) og Cecilie Watnan Lian (7). Når det gjelder de to fostrene som Vollum gikk svanger med, er det ikke rettspraksis på at ufødt liv rammes av straffelovens bestemmelser om drap. Imidlertid vil det være en betydelig skjerpende omstendighet.

Ifølge lensmann Erling Lundstadsveen i Overhalla vil usbekeren torsdag bli fremstilt for varetektsfengsling i Trondheim tingrett. Politiet har ifølge Lundstadsveen ikke noen klar teori om motivet for drapet.

De arbeider nå med å skaffe seg klarhet i 26-åringens bevegelser før drapet.

- Vi vet ikke når og hvordan han kom seg fra Grong til Overhalla, og ønsker derfor tips fra publikum som har beveget seg i dette området fra søndag kveld til mandag morgen, sier lensmannen.

10-åringen varslet

Politiet fikk melding om drapet mandag morgen. Varslingen kom ved at avdøde Anne Grete Vollums datter (10) klarte å alarmere en bekjent.

- Da vi kom til stedet stod denne personen utenfor, og turte ikke å gå inn, opplyser Lundstadsveen. Da politiet tok seg inn i boligen fant de den 10 år gamle jenta. Hun hadde vært kneblet og bundet på hender og føtter til en stol, men hadde klart å komme seg nok løs til å få varslet med mobiltelefonen.