Lokalsamfunnet på Sørnesset-halvøya har hatt noen tøffe dager, men det var blide mennesker som møtte kong Harald og dronning Sonja da de ankom Lauvsnes i dag.

Skoleelever og barnehagebarn hadde møtt opp og ga kongeparet en varm velkomst med jubel og flagg.

Kom i helikopter

Tidligere på dagen ble kongen og dronningen ønsket velkommen av ordfører Olav Jørgen Bjørkås, politimester Trond Prytz og fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Inge Ryan, på Trondheim lufthavn Værnes.

Om lag klokka 13.00 landet helikopteret med kongeparet i Flatanger. De ble eskortert til Lauvsnes skole hvor de fikk en orientering om brannens herjinger.

Kongeparet fikk møte de ansvarlige for krisehåndteringen og representanter for innsatsstyrkene som fortalte om det utfordrende slukningsarbeidet.

På møtet deltok blant andre rådmann Rune Strøm, brannsjef Hans Petter Haukø og lensmann Nils Roger Duna.

Møtte brannrammede

Det ble en hektisk ettermiddag for kongeparet som avla brannherjede Hasvåg et besøk. Kongeparet fikk selv se de omfattende skadene da helikopteret kretset over halvøya. På bakken fikk de hilse på Åge Hasvåg som mistet hus og hjem i brannen.

Kongeparet møtte også Lillian Mårvik Engbakken og Nils Engbakken i Småværet. De forklarte hvordan storbrannen rammet det lille samfunnet, samt deres egen gjestebrygge og havn. Dronning Sonja var tydelig rørt.

- Om tre år skal det skinne her igjen, sa hun ifølge Namdalsavisa.

Kongen og dronningen ble deretter ført inn på Hasvåg fritid, der de møtte flere av de berørte over en kopp kaffe.

foto
Kongen og dronningen var fredag på befaring i Hasvåg og Småværet som ble hardest rammet av flammene. Her får de kongelige visning i området av Åge Hasvåg, en av beboerne som mistet alt. Foto: NTB SCANPIX
foto
En varm velkomst ventet kong Harald og dronning Sonja da de ankom Lauvsnes litt forsinket. Her sammen med ordfører Olav Jørgen Bjørkås. Fylkesmann Inge Ryan i bakgrunnen Foto: JOSTEIN AARDAL/NAMDALSAVISA
foto
Her hilser kong Harald på deler av redningsmannskapet. Foto: SVEN GJ. GJERULDSEN/DET KONGELIGE HOFF