Røros lensmannskontor la i dag ut et innlegg på sin Facebook-side med en oppfordring om forsiktighet i jakten på å fange alle.

- Politiet andre steder i landet har allerede gitt forelegg for kjøring feil vei i enveiskjørt gate, samt hentet ned to ungdommer som klatret på taket til et sykehjem, skriver de i et innlegg.

I Røros er de bekymret for at lignende situasjoner kan oppstå, og opplyser med en noe bekymret tone.

- I vår region har vi ikke fått inn meldinger om lignende, ennå...

KOMMENTAR: En dataspillklassikker, og mer eller mindre hele min barndom, har blitt noe alle holder på med. Endelig får de også oppleve det.

Forebyggende arbeid

Håkon Steen er politibetjent ved lensmannskontoret, og forfatter av innlegget.

- Jeg ønsket på en humoristisk måte å advare om de eventuelle farene ved spillet, sier han, om innlegget som nå har fått over 700 reaksjoner og 40 delinger.

Inspirasjonen kom da han kjørte til jobben.

- Det var så mange Pokémon-fans at jeg nesten ikke rakk jobb, de gikk rundt overalt.

Politiets oppfordring er:

- Fang gjerne så mange Pokemon som mulig, men respekter privatlivet til andre, følg med hvor du går, kjør forsiktig og vær varsom i områder hvor slikt kanskje ikke hører hjemme.

Og for de som lurer: Pokémonen er nå trygt forvart i en rød og hvit ball inne i rommet for hittegods.

LES OGSÅ: Spillere av mobilspillet konkurrer om minnesmerker på to gravplasser i Trondheim, nå vil kirkevergen kontakte selskapet bak.

LES OGSÅ: Barer og restauranter trekker til seg kunder gjennom spillet. - Folk har stått i kø for å fange Pokémon på kjøkkenet