Truslene som er fremsatt av siktede dreier seg blant om at han vil knivstikke alle han klarer. Han har også truet med å montere kniver på en ATV for å kjøre inn i en folkemengde.

Mannen ble pågrepet 13. november og er siktet for en rekke brudd på straffeloven. Retten mener siktede er kapabel til å gjennomføre straffbare forhold med potensielt alvorlige konsekvenser for mange mennesker. Siktede har erkjent disse forholdene, ifølge kjennelsen.

Tiltalt for å ha skallet politimann

Den siktede mannen i 20-årene ble i september tiltalt for forsøk på å forårsake en jernbaneulykke som lett kunne medført tap av menneskeliv, ifølge Trønder-Avisa.

Han skal blant annet ha lagt ut flere store metallgjenstander på en strekning over flere hundre meter i Figgja i Steinkjer, mens et godstog var på vei mot byen. Det var trolig kun tilfeldigheter som gjorde at dette ble oppdaget i tide, slik at lokføreren senket farten da han kjørte inn mot Steinkjer, skriver Trønder-Avisa.

- Personer rundt siktede har forklart at de frykter han skal gjøre alvor av truslene sine, heter det i kjennelsen fra tingretten.

Politiadvokat Malin Borg sier til Trønder-Avisa at de ba om fengsling etter at siktede tidligere har vist at han er kapabel til å begå voldshandlinger.Han er blant annet tiltalt for å ha skallet en politimann, slik at politimannen begynte å blø neseblod, ifølge avisa.