Camilla Berdal var på vei til Oslo. Trodde hun. I stedet prøver hun å finne seg en buss som tar henne til hovedstaden. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Mange hundre passasjerer ble tåke-faste søndag ettermiddag da tykk tåke plutselig la seg over indre deler av Trondheimsfjorden. Flyplassen ble stengt like etter klokken 16.00 og i 19-tiden er det fortsatt ingen fly som kan ta av eller lande.

Avlyst

- Det er litt frustrerende, fordi vi skal på jobb i morgen, sier den danske passasjeren Eva Nilsen som ble oppringt av en venninne da hun satt på flybussen. Beskjeden var:

Alle fly er avlyst.

Beskjeden fra venninnen viste seg å stemme og Nilsen, som reiser med Norwegian, har fått oppgitt at det blir vendereis til Trondheim sentrum.

- Det er hyggelig nok med en dag til i Trondheim selv om det er litt irriterende. Men, det er ikke noe å gjøre med. Kanskje kommer vi oss hjem i morgen, sier hun.

På vei til Oslo

Camilla Berdal var på vei til Oslo da hun fikk beskjed om at flyet var kansellert. Berdal var på vei til en konferanse i hovedstaden.

- Får du god informasjon?

- Alt er litt ullent, men sånn er det, sier hun.

Sjekk om flyet ditt blir rammet av tåken her

Berdal har et håp om å komme seg med en buss til Oslo, men sier til adressa.no at det foreløpig ikke er avklart om det settes opp en slik mulighet.

Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen, Geir Otto Fagerli, er det ikke lett å si hvor lenge tåka blir liggende. Den kan, i verste fall, også ramme morgenpendlerne som skal fly ut av Værnes tidlig på mandag. Lufthavnsjef Lasse Bardal har anmodet passasjerer om ikke å reise ut til flyplassen søndag kveld.

Hele avgangshallen var full av Værnes-faste passasjerer søndag kveld. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN
Det var lang kø ved ankomstservice på Værnes. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN