– Det gjenstår noen tilleggsavhør som må gjennomføres før vi kan avslutte etterforskningen og sende den over til påtaleavgjørelse, sier Knut Olav Røstad, lensmann i Verdal.

Han påpeker at det ikke har fremkommet noe nytt som tilsier at voldsepisoden var rasistisk motivert. Tre av ungdommene som var delaktig i voldsutøvelsen mot Jacob Kuteh har status som siktet, selv om det foreløpig ikke er utstedt en formell siktelse. De tre har ikke erkjent straffskyld. De to andre ungdommene som var med i bilen som fulgte etter Jacob Kuteh lørdag morgen, har ifølge Røstad hele tiden hatt vitnestatus.

Løse tråder

Ungdommene og Jacob Kuteh har avgitt sprikende forklaringer om hva som egentlig skjedde.

– Vi er nødt til å nøste opp i en del løse tråder for å få frem hva som egentlig skjedde. Men vi har kommet ganske langt. Vi har brukt mye ressurser på denne saken, sier Røstad.

– Dere har avhørt naboer i området som både kan ha sett og hørt hva som skjedde. Er dette vitneforklaringer som støtter den ene eller andre versjonen av det som har hendt?

– Foreløpig kan jeg ikke gå inn på detaljer om hva som har kommet frem i avhørene.

Forklarte seg på nytt

Lensmannen opplyser at Jacob Kuteh forklarte seg på nytt onsdag ettermiddag.

– Har han holdt fast ved sin opprinnelige forklaring?

– Jeg har ikke lest den siste avhørsprotokollen, så det kan jeg ikke si noe sikkert om. Men han har vært svært tydelig på hva som hendte da han forklarte seg første gang og senere gjentatt i intervju med media, sier lensmann Knut Olav Røstad.