Denne artikkelen kunne fort ha startet med en setning om at bilinteressert ungdom i helga samlet seg på Oppdal for å råkjøre med bil. Dét var helt til styremedlem Odd Inge Sliper i Oppdal Custom & Streetrace Club kunne fortelle at dragracing slett ikke bare er for bilgal ungdom.

Det har nemlig blitt en familiesport.

Camper ved banen

- Vi satser hardt på klassen som vi kaller junior dragster. Der er det unger fra 10 til 14-15 som kjører en liten bil som ser ut som en vanlig dragster, men som kjører i en hastighet som en vanlig gateregistrert bil, forteller Sliper.

Og sammen med barna kommer både foreldre, besteforeldre, onkler og tanter. De camper sammen med barna på flyplassen, og er der hele helga.

For de litt eldre finnes klassen junior car.

Dragracing handler om å kjøre fortest mulig over en distanse på 201 meter. Rett frem. I Oppdal ble arrangementet holdt på flystripa, og selv om lørdagen regnet bort var det god stemning på søndag.

I overkant av 70 biler deltok, og den høyeste målte hastigheten ble 201 km/t.

Trimmet boble

- Det er stort sett amerikanske biler som kjører dragracing, men vi har også hatt noen europeiske og japanske nå i helga. En 62-modell folkevognboble deltok også. Riktignok noe trimmet, forteller Sliper.

Dragracing arrangeres landet rundt, og den 10. august blir det mulig å oppleve fartsvidundrene i Trondheim. Da stenges Haakon VIIs gate for vanlig trafikk, og raske biler tar over gata under Hot August Nights.

Slik kan det se ut når dragracere møtes. Foto: Odd Inge Sliper