SISTE: Klokken 13.30 mandag fikk ordfører Ole Morten Balstad i Selbu beskjed om at veien er åpnet igjen. - Ekstra maskiner måtte til for å fjerne et overheng over veien, men nå er det trygt å kjøre der igjen, sier han.

Denne mandagen var det mange hundre selbygg som verken kom seg på jobb eller skole på grunn av et skred som stenger fylkesvei 968 ved Vikvarvet.

- Vi antar at det er snakk om cirka 500 som er isolert på grunn av skredet. Det er mulig å komme forbi til fots, men det er ingen bilveier utenom, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad.

Bygda Vikvarvet i Selbu ble isolert mandag morgen på grunn av et skred. Foto: erling skjervold

Her kan du sjekke hvilke veier som er stengt mandag

- Helse blir ivaretatt

Han understreker at det ikke er lov til å gå til fots rett over skredet, da dette kan være farlig.

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad. Foto: Jens Petter Søraa

- Helse blir ivaretatt. Flere helseansatte er sperret inne. De vil håndtere helseskader inne i det isolerte området enn så lenge. Det er en skogsvei som kan brukes for å få folk inn eller ut om det blir nødvendig, men vi anbefaler ingen å bruke den, sier ordføreren.

Raset skal undersøkes av geologer når det blir dagslys.

- Aldri opplevd isolering

Hilde Reitan og datteren hadde fått med seg at veien var stengt, og de måtte gå over et jorde da de kom til skredstedet.

- Min datter skulle på Mot-camp i Granåsen, og jeg kjørte henne frem til skredet, og så gikk vi forbi. Det var veldig vått, men det gikk greit, sier hun.

Hun har bodd i over 20 år i Vikvarvet, men aldri opplevd å bli isolert.

- Jeg har ikke opplevd noe sånt før. Jeg skal på jobb i ettermiddag og håper at veien er åpen innen da, sier hun.

- Hjemmetrim i dag

Oddbjørn Kjøsnes bor på Vikvarvet, om lag to og en halv kilometer fra skredet, og forteller at han skulle til å dra på trim da han ble gjort oppmerksom på at et skred har stengt veien.

- Det er ikke mulig å komme seg ut fra grenda nå. Noen som har firhjulstrekkere bruker en skogsvei for å komme seg ut, men den kan være isete og bratt, så den ville ikke jeg ha kjørt. Så det blir hjemmetrim i dag, sier Kjøsnes.

- Veien er prioritert

Vegtrafikksentralen og politiet venter på at geologer skal gjøre sine undersøkelser og se om det er trygt å rydde stedet.

- Skredet har gått slik at bygda er isolert. Veien er prioritert, opplyser trafikkoperatør Mohammad Amiri ved Vegtrafikksentralen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.