Etter at politiet tok seg inn i boligen på Skogmo i Overhalla og fant de to drepte, Anne Grete Vollum og Cicilie Watnan Lian, oppdaget de også Mirzaolimovs mobiltelefon. Politiets tekniker kunne like etterpå lese av følgende melding som var lagret som kladd på telefonen:

«Jeg har tenkt på, hva jeg skal gjøre og kommer til at jeg skal drepe Anne Grete og meg selv. Hvis det hadde ikke vært barne, jeg hadde aldri kommet til det. Men det plager meg veldig mye. Jeg er ikke en maskin som lager baby. Jeg er et menneske som har følelser. Jeg vil gi et råd alle norske kvinner. Ikke plag mann med barne. Særlig man som er fra utlandet. Hvis hun hadde sagt at jeg får se barne, jeg hadde aldri gjort det. At hun ikke vil møte meg, det jeg skjønner og aksepterer, men når det gjelder om barne, nei, jeg kan ikke gjøre det samme. Jeg vet at ingen vil tilgi meg det. Men:( det er siste hva jeg bryr meg om. Jeg er veldig trøtt og lei av alt. Jeg kan ikke leve i Usbekistan, når jeg her har 2 barne.»

Den dobbeltdrapstiltalte innrømmer å ha skrevet tekstmeldingen. Mirzaolimov ble svært glad da han fikk høre om graviditeten. At det også var tvillinger fikk han derimot ikke vite før han selv leste det på Vollums profil på Nettby. I retten sa han at han gjerne skulle tatt tilbake drapshandlingen.

- Jeg skjønner hvor forferdelig det er. Jeg angrer og skulle gjerne sett det ugjort, sa 27-åringen mens han vekslet mellom å se på tingrettsdommeren og i bordplata foran seg under sin forklaring i Namdal tingrett.