Torsdag ettermiddag ble den drapssiktede 27-åringen fremstilt for fengsling for femte gang siden han ble pågrepet og siktet for Ler-drapet i januar. Vennen hans Råger Holte (38) ble funnet død i boligen sin på Ler i Melhus onsdag 25. januar.

Politiadvokat Kari Bjørsnøs ved Trøndelag politidistrikt begjærte den siktede fengslet i fire uker i Sør-Trøndelag tingrett. Politiet mener det foreligger gjentagelsesfare, noe også tingretten var enig i.

Tiltalt for vold og trusler

I kjennelsen viser tingretten blant annet til at siktede i 2012 ble dømt i en alvorlig voldssak, og at han så sent som i 2016 ble tiltalt for nye voldshandlinger. Mannen skulle egentlig ha møtt som tiltalt for voldsbruk og trusler i februar, men denne saken ble utsatt.

Retten viser også til at mannen skal ha utøvd vold mot en annen innsatt.

- Siktede er anmeldt for å ha slått en annen innsatt i ansiktet. Dette skjedde i luftegården i Trondheim fengsel 28. mars. Vi fikk anmeldelsen nylig, sier politiadvokaten, som argumenterte med at dette underbygger gjentakelsesfaren.

Uenig

Advokat Arve Opdahl, som forsvarer den drapssiktede, er uenig i at det foreligger gjentakelsesfare.

Han har denne kommentaren til anmeldelsen som har kommet mot klienten fra fengselet:

- Det skjer provokasjoner i en fengselssituasjon som kan føre til gnisninger mellom innsatte.

Politiadvokat Bjørsnøs opplyser i tillegg at siktede skal ha sagt til ansatte i fengselet at han vurderer å slå ned betjenter, om han ikke får medisin.

- Han har stadig vekk bedt om medisinering. Dette er ikke etterkommet. Om han skal ha sagt noe, så har det ikke materialisert seg, sier Opdahl til dette.

27-åringen anket fengslingen på stedet.

Politiet regner med å ha drapssaken ferdig etterforsket i løpet av mai, opplyser Bjørsnøs.

Det er ifølge kjennelsen håp om at saken kommer for retten i løpet av høsten.

DNA på kniv

Under sist rettsmøte kom det også frem at politiet mener at Holte ble drept med kniv.

- Prøver av kniven viser DNA fra avdøde og siktede, sa aktor Bjørsnøs i forbindelse med at hun argumenterte for fortsatt varetekt for 27-åringen under rettsmøtet.

Hun ville imidlertid ikke utdype hva slags kniv det var snakk om overfor Adresseavisen.