Synet av en person med hette og hvit maske møtte Elin Moe i det hun skulle ut og lufte hundene sine sent på kvelden på Halloween, mandag den 31. oktober. Han hadde en øks i hånda, og uten forvarsel slo han henne i hodet.

- Jeg havnet på ryggen på golvet inne i gangen. Personen med maska fortsatte angrepet med øksa. Jeg beskyttet hodet med hånda, slik at venstrehånda også ble truffet, sier Moe til Avisa Sør-Trøndelag.

Hun forteller lokalavisa at hun ble truffet ni ganger av øksa. Fire slag i hodet og fem slag i hånda. Datteren på 14 år så angrepet.

Adresseavisen har vært i kontakt med 48-åringen, men hun ønsker ikke å utdype saken ytterligere.

- Vi var livredde

Selv om gutten som angrep ikke sa noe, skjønte hun hvem det var. Hun kjempet mot ham og klarte til slutt å få vridd øksa ut av hendene hans. Basketaket varte i omlag 10 minutter før han løp ut av huset.

- Vi ringte 113 og fortalte om det som hadde skjedd. Selv gikk vi opp i andre etasje og satte oss. Vi var livredde for at gjerningsmannen skulle komme tilbake med skytevåpen, sier hun til Avisa Sør-Trøndelag.

Moe ble fraktet til Orkdal sjukehus med mange kuttskader. Kort tid etter kommer politiet og en 16-åring ble pågrepet like ved huset, og er nå siktet for grov kroppsskade.

Smerter i hodet

Mor og datter er sterkt preget av hendelsen. Hun har smerter i hodet og ansiktet, og sliter med å spise og sove. De vurderer nå å flytte fra gården på Svorkmo, der de har holdt til i 15 år.

- Vi tar én dag av gangen. Men vi føler oss ikke lenger trygge hjemme. Og det er jo det verste som kan skje; at du ikke er trygg i ditt eget hjem, sier Moe.

Adresseavisen har tidligere skrevet at den siktede tenåringen hadde sett på en skrekkfilm fra filmserien som heter «Halloween» før angrepet. Etter å ha utøvd volden, ringte den siktede 16-åringen nødnummeret for å melde seg til politiet.16-åringen er fortsatt varetektsfengslet på en institusjon med politivakthold døgnet rundt.