Paret kjørte motorsykkel på en motorvei ved Kolding i Danmark mandag da de ble stoppet av politiet. Politiet hadde blitt tipset om en motorsykkel med et noe uortodoks registreringsskilt. Det var et skilt à la «hunder ingen adgang» med et falsk nummer som var tapet fast.

I tillegg var motorsykkelen heller ikke i forskriftsmessig stand og «flikket sammen» av forskjellige motorsykkeldeler. Forsikring på kjøretøyet manglet og rammenummeret var dessuten slipt vekk, skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

- Kidnapping

Mannen og kvinnen skal ha vært i Sør-Europa før de kom til Danmark. På spørsmål om hvor de kom fra var svaret noe uventet: – Vi kommer fra planeten Jorden, forklarte de på gebrokkent engelsk.

De skal ikke ha vært ruset, sier politiet til avisen.

Mer ville ikke turistene si om identiteten og politiet valgte å arrestere de to mens de fant ut hvem de var. Ifølge dansk utlendingslov kan du holdes av politiet i tre døgn mens de sporer opp identiteten.

- Dette er kidnapping, hevdet de to da det ble klart at de måtte bli med i arresten.

Telefon fra danske kolleger

Ved å undersøke mobiltelefonene, fant de ut at motorsyklistene var fra Norge. Etter en telefon tirsdag til lensmann i Orkdal, Tor Kristian Haugan, fikk Kolding-politiet bekreftet at mannen var fra Orkdal, skriver Avisa Sør-Trøndelag. Kvinnen kommer fra et annet sted i landet.

Etter hva Adresseavisen erfarer er Orkdalingen i 40-årene og hadde vært på ferie i Spania da de ble stoppet. Paret skal tirsdag kveld ha blitt satt fri.