I ettermiddag hadde hun 73 ubesvarte anrop og over 100 tekstmeldinger og e-poster hun skulle besvare.

- Vi er svært skuffet i dag, men vi skal reise oss. Vi har et drivende næringsliv fra før, både innen landbruk og industri, sier Vibeke Stjern.

Vil ha svar

Bare noen timer etter at hun fikk sjokkbeskjeden om at Statkraft skrinlegger vindmøllene på Fosen, reiste hun til Oslo, nærmest på måfå, for å få snakket med ansvarlige politikere. Hun ville ha noen svar og vite hvordan de reagerte på Statkrafts avgjørelse.

-Det er sikkert bare tull, men jeg er nødt til å gjøre det. Vi har i åtte år forberedt oss på en vindkraftutbygging til mellom 15 og 20 milliarder. Det kan ikke gå upåaktet hen, mener Stjern.

Må tenke nytt

-Men så er jeg umåtelig stolt over politisk ledelse og administrasjonen her i Åfjord som aldri har operert som at dette var hundre prosent. Det har alltid vært en realisme i dette. Men vedtaket er selvsagt en utfordring. Det er mange som var forberedt på en slik utbygging, og det er mange aktører nå som må tenke nytt.

Stjern mener Norges rykte som miljønasjon er i ferd med å smuldre opp.

- På hvilken måte skal Norge stå oppreist etter dette i en fornybar verden. Vi, som har de beste forutsetningene må si; nei, vi fikk det ikke til i Norge. Det er pinlig, mener Stjern.