Foto: PRIVAT

26-åringen har tilstått å ha kvalt den høygravide Anne Grete Vollum med plastpose og tape. Hva som skjedde etterpå, som førte til at også Cicilie Watnan Lian (7) ble drept, husker han ikke.

LES OGSÅ: Alt om drapene i Overhalla

Ifølge VG påstår asylsøkeren at han skal ha inntatt 100 - 150 tabletter etter å ha kvalt Vollum. I tillegg skal han ha rispet seg i armen med en kniv. Denne handlingen forklarer 26-åringen som et forsøk på å ta sitt eget liv.

Gravid med tvillinger

Den siktede har forklart til politiet at han tok seg inn i bolighuset i Overhalla rundt klokken ett om natten den 30. april i år. Han ville da snakke med Vollum om deres brudd for noen måneder siden, men det oppsto en konfrontasjon da Vollum våknet. Så skal han ha kvalt kvinnen som var gravid med hans tvillinger.

Etter dette skal han ha gått på badet og tømt i seg det han fant av piller.

Sov i samme seng

Mens drapet på Vollum skjedde lå Cicilie Watnan Lian og Vollums datter og sov i samme seng i husets andreetasje. Da Bahadir Mirzaolimov forlot huset noen timer senere var sjuåringen drept, og datteren (10) bundet.

Politiet jobber ut fra en teori om at det skal ha gått lang tid mellom de to drapene. 26-åringen skal ha truet barna over et lengre tidsrom, og Mizaolimov avviser heller ikke at dette kan være tilfelle - men han hevder å bare huske enkelte glimt etter pilleinntaket.

Blodprøve

En utvidet blodprøve tatt av 26-åringen viser at han hadde inntatt medikamenter.

Mirzaolimov vil i dag bli fremstilt for varetekt i ytterlige fire uker.

Bahadir Mirzaolimov har fått forlenget varetekt til 28. juni. Foto: PRIVAT