I midten av desember i fjor begynte det å brenne i et bolighus i et tettsted i Nord-Trøndelag. Brannen skal ha startet i et soverom i 2.etasje, og kvinnen som bodde i huset reddet seg ut før brannvesenet var på plass.

Huset fikk store røyk-, og vannskader, og er ansett som totalskadd. Brannvesenet skal raskt ha fått mistanke om at brannen ble påsatt, og kvinnen er nå, ifølge Trønder-Avisa, tiltalt for forsikringssvindel.

Sa hun hadde sovnet

Til samme avis forklarte kvinnen i etterkant av brannen at hun hadde sovnet nede på stua, men at hundene vekket henne slik at hun kom seg ut.

Men dette hevder politiet ikke er rett, og mener ifølge tiltalen at kvinnen tente på huset med den hensikt å få utbetalt forsikringssummen. Den eldre eneboligen var i dårlig stand, men likevel fullverdiforsikret.

Politiadvokat Theo Dretvik ved Nord-Trøndelag politidistrikt sier til avisa at den tidlige mistanken om påsettelse ble bekreftet av de tekniske undersøkelsene.

– Undersøkelsene har vist at det er to arnesteder i huset. På disse to stedene er det ikke noe elektrisk anlegg som kunne ha startet brannen. Konklusjonen fra de kriminaltekniske undersøkelsene er at brannen startet som følge av tilførsel av bar ild, sier Dretvik til Trønder-Avisa.

Dårlig vær samme natt

Kvinnens forsvarer sier at kvinnen nekter for å ha tent på, og ikke vet hva brannårsaken kan være. Hun vil begjære seg frifunnet.

– Politiet har ikke funnet noen direkte årsak til brannen, annet enn at det er tilført bar ild. Men bevisene sier ingenting om hvordan dette har oppstått. Det at det ikke er funnet noen naturlig årsak trenger ikke å bety at huseieren har tent på. Det er min klients oppfatning av saken, sier advokat Ivar Hustad.

Han minner samtidig om at det var et forferdelig dårlig vær på stedet da brannen startet, og at ekstremværet Ivar herjet i området.

Rettssaken, skal etter planen skal starte i Inntrøndelag tingrett 30. september. Tiltalen har en øvre strafferamme på inntil seks års fengsel.