Fra Gjevilvasshytta via Jøldalshytta og Trollheimshytta og tilbake til start igjen er det omtrent 60 kilometer. De fleste velger å denne turen over tre dager, men ikke alle er som Ola Hovdenak.

I går ble han ny rekordholder i Trollheimen da han sprang Trekanten på 5:59:43. Den gamle rekorden var ifølge Hovdenak på 06:42:00.

- Måtte psyke meg opp

- Det var fint vær, og passe varmt. Det var litt vått i terrenget siden det hadde regnet, men turen var kjempegrei den, sier Hovdenak.

- Kjempegrei? Ikke hardt i det hele tatt?

- Jo, det var tøft. Spesielt de to siste timene fra Trollheimshytta til Gjevilvasshytta. De var lange og harde. Da måtte jeg konsentrere meg om å holde farta oppe. Man må psyke seg opp på forhånd for å klare å løpe hele ruta. Man tror man vet hva man går til, men det gjør man ikke, sier han.

Og det stemmer at Hovdenak ikke visste hva han gikk til denne gangen. Lørdag var første gangen han tok den populære turløypa i Trollheimen.

Eliteutøver i skialpinisme

Hovdenak, som opprinnelig kommer fra Skåla i Møre og Romsdal, er ikke ukjent med tøffe utfordringer til fjells. Han er eliteutøver i skialpinisme og har flere ekstreme toppturer på CV-en.

Noe andre også trakter etter.

- På veien passerte jeg flere som var ute etter å sette rekorder. Det har blitt en trend å prøve å ta Trekanten på en dag. Det samme gjelder ultraløp og lange distanser. Det har blitt populært, sier Hovdenak som slo alle andre rekordforsøk i går.

- Hemmelige planer

Etter fem timer og femtini sekunder ble han godt tatt imot av de ansatte på Gjevilvasshytta.

- Det var godt å endelig være fremme. Spesielt når jeg klarte målet mitt. Nå kan jeg ta Trekanten i et litt roligere tempo neste gang.

Hovdenak har planer om nye rekorder, men de er foreløpig hemmelige.

- Det er viktig å holde slike ting for seg selv. Det er artigst å ta nye rekorder når det kommer som en overraskelse.

Her har Ola Hovdenak akkurat satt ny rekord på Trekanten. Foto: Privat