– Vi fikk melding fra Ørland Hovedflystasjon om at et fly under landing eller avgang på Ørlandet ble pekt på med laserutstyr. Personen som lyste mot flyet har oppholdt seg ved Statoil-stasjonen på kaia på Brekstad, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegard til adressa.no.

Søker i området

Politiet sendte straks ut en patrulje fra Ørland, som kom i kontakt med en person i området de mistenker kan ha stått bak episoden. Det ble ikke funnet noe laserutstyr på mannen, men politiet foretar fortsatt søk i området.

– Dette er forhold vi ser svært alvorlig på, og dessverre har vi opplevd slike episoder også tidligere. Slikt utstyr er forbudt i Norge, men folk skaffer seg slikt på reiser i utlandet. Dette er forhold som straffes med bøter eller fengsel. Vi har opprettet sak, og etterforsker forholdet videre, sier Handegard.

Videofilm

Om bord i F16-flyene er det videoutstyr som ved tidligere anledninger har filmet personer på bakken som lyser med laser mot flyene. Politiet har foreløpig ikke tatt rede på om denne episoden er filmen, men det vil den videre etterforskningen gi svar på.