Natt til søndag ble en enbolig totalskadd i en brann på Frosta.

- Alt tyder på at brannen har startet i en komponent i en lysarmatur på vaskerommet, sier politioverbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor til Trønder-Avisa.

Utviklet seg over tid

Mandag startet politiet vitneavhør etter brannen og tirsdag startet de branntekniske undersøkelser sammen med Eltilsynet. Etter å ha saumfart boligen, mener politiet altså nå at de har funnet årsaken til brannen.

Mye tyder på at varmeutviklingen har pågått en god stund før den utviklet seg til flammer, ifølge politiet.

Brannen ble meldt av en forbipasserende mann like før klokka halv tre natt til søndag. Meldingen gikk da ut på stor røykutvikling. Mannen hadde merket røyklukt i nærheten av Frostahallen. Han sprang til huset for å sjekke om det var folk inne i huset.

Eksploderte i ansiktet

Ytterdøra var ulåst, og dørglasset eksploderte i mannens ansikt.

- Da veltet svartrøyken ut og varmen var intens. Jeg hadde ikke mulighet til å ta meg inn, så jeg slengte igjen døra og ringte brannvesenet, fortalte mannen til adressa.no.

LES MER: Leter etter brannårsak

Da brannvesenet kom til stedet hadde ulmebrannen utviklet seg til åpne flammer. Det brant da flere steder i huset, og først en drøy time senere kunne politiet melde at brannen var slukket.

Ingen skadde

Ved 08.20-tiden blusset flammene opp igjen. Selv om brannvesenet hadde folk på stedet som drev etterslukking, måtte de ha forsterkninger.

Familien som bodde i huset var bortreist og ingen kom til skade i brannen. Ifølge etterforskerne som var på brannstedet tirsdag er bolig totalskadd.