Familien Benum var på helgetur til hytta si på Dolmøya på Hitra da de ble oppmerksomme på hvalflokken ute på fjorden. Pappa Trond og de tre barna tok umiddelbart på seg flytevestene, sprang ned til brygga og kastet seg ut i båten for å se nærmere på de spektakulære dyrene. Mamma Sissel ble igjen på hytta.

- Ungene ble meget ivrige og ville ut på sjøen for å se. De var så fascinert av de store hvalene som svømte forbi. Det var så mange av dem. Det var en utrolig fascinerende og en helt rå opplevelse, sier Trond Benum til adressa.no.

SE VIDEO: - Dette opplever man bare en gang i livet

Barna frydet seg

Marie (7), Ingrid (6) og Kristian (3) ropte av glede da grindhvalene svømte tett inntil båten.

- «Hallo, kjøttbita», ropte Ingrid til hvalflokken før hun dukket ned i båten og sa til søsteren Marie: «No trur dæm at d va du som sa d», forteller Trond videre.

Se video av grindhvalene og barnas reaksjoner øverst i artikkelen

Familien hadde vært på Hopsjøbrygga på Hitra dagen i forveien for å se på restaureringen som har pågått på stedet. Der fikk barna se en hvalfangstutstilling, og de ble veldig fascinert av hvor store hvalene kunne bli – og ikke minst hvor mange de var.

- Det var umulig å telle alle hvalene, men det måtte ha vært over hundre til sammen. Jeg ble litt skeptisk da en del hvaler dukket opp rett bak båten, men de hadde tydeligvis god kontroll på hvor vi var og svømte bare under båten. Det var så mange hvaler der ute at jeg ikke tok sjansen på å kjøre fort verken ut eller inn på fjorden. De var overalt, forteller Trond.

Ville se dem igjen

Barna koste seg ute på fjorden, og ville ikke inn til land selv om grindhvalene for lengst hadde passert båten. Men inn til land måtte de etter hvert.

- Vi ble gående og speide utover fjorden resten av dagen. Ungene har snakket veldig mye om alle hvalene de så, og håper å få se dem igjen.

Marie (7), Kristian (3) og Ingrid (6) foran hytta på Dolmøya der de først oppdaget hvalene på fjorden. Foto: Privat