I forrige uke ble en leilighet i Børsa i Skaun kommune solgt for 9,6 millioner kroner.

Det er prisrekord for leilighet i Trøndelag utenfor Trondheim.

Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte boligsalget.

- Vi var forberedt på å slå prisrekorden for Skaun kommune - men ikke for hele Trøndelag, sier megler Marius Solli i Eiendomsmegler 1.

Én for to

Den høye prisen skyldes at kjøperen har kjøpt to leiligheter i leilighetskomplekset Eliløkken sjøside for å slå dem sammen. Den ene leiligheten har 125 kvadratmeter, og gikk for 6 millioner kroner alene.

Den andre, en treroms på 75,5 kvadratmeter, gikk for 3,6 millioner kroner.

Les også: Nå er boligen på Kvål solgt

- Salget av leiligheten til 6 millioner er alene prisrekord for Skaun kommune. At vi i tillegg fikk prisrekord for Trøndelag er svært gledelig og en stor overraskelse. Vi hadde ikke forutsett dette, sier Solli.

Ferdig i 2016

Begge leilighetene er toppleiligheter i leilighetskomplekset på seks etasjer som fortsatt ikke er bygd. Arbeidet på tomta vil ifølge Solli starte før jul:

- Innen kort tid starter arbeidet med fjerning av eksisterende bygg og flytting av masser, forklarer han.

Les også: Solgt 1,26 millioner over prisantydning

15 av 34 leiligheter i Eliløkken sagbruk er solgt siden salgsstarten på begynnelsen av mai. Komplekset vil stå ferdig senest 1. august 2016, og er et av flere leilighetskompleks som skal bygges på tomta til nedlagte Eliløkken sagbruk.

- Spennende

Marius Solli beskriver boligmarkedet i kommunene rundt Trondheim som spennende for tiden.

- Det har skjedd mye med boligmarkedet i aksen Melhus til Orkdal. Vi hadde to prisrekorder på Orkanger i forrige uke, noe som er veldig spennende.

Les også: Denne boligen kan sette prisrekord - igjen

Før leiligheten i Børsa danket ut alle rekorder på leilighetskjøp i Trøndelag, hadde en leilighet i Hommelvik sjøside prisrekorden på 7,25 millioner kroner (2011), sammen med en leilighet i Blinktunet på Stjørdal (2014).

Eliløkken sjøside skal stå ferdig senest 1. august 2016. Foto: Eliløkken Sjøside AS
Leilighetskomplekset har 34 leiligheter på seks etasjer. Her illustreres utsikten fra en leilighet i femte etasje. Foto: Eliløkken sjøside AS