Manngard. Politimannskaper søker i dag etter gjerningsmannen i boligområder i Overhalla. Foto: LEIF ARNE HOLME (MMS)

Les saken: Datter (10) slo alarm

Mandag kveld kom et politihelikopter fra Gardermoen til Overhalla, for å bistå i søket etter den drapsmistenkte 26-åringen.

Planen er i første omgang å søke langs elvene Bjøra og Namsen med varmesøkende kamera. Etter hvert utvides søket utenfor det tettbygde strøket.

Politiet har i kveld også utvidet søket i tettbebyggelsen med 2-3 flere hundepatruljer.

Var gravid

Mirzaolimov er etterlyst, mistenkt for å stå bak drapet på sin fraseparerte kone (35) og en 7 år gammel jente. Kvinnen var gravid med tvillinger da hun ble drept - enten med kniv eller hammer, ifølge politiet.

Politiet har foreløpig ikke tidfestet drapene, men jobber ut fra at de skjedde i tidsrommet mellom søndag kveld og mandag morgen.

Søker i nærområdet

Gjerningsmannen var ikke på åstedet, da politiet ankom 08.45 mandag morgen. Det ble satt opp politikontroller både på veier i Namdalen og på grensen til Sverige, men politiet hadde i ettermiddag ikke nye opplysninger om hvor Mirzaolimov kan ha flyktet. Det blir også gjort elektroniske søk etter den mistenkte.

Politiet jobber ut fra en hovedteori om at gjerningsmannen befinner seg i området rundt Overhalla i Namdalen.

- Vi tar utgangspunkt i stedet hvor han sist ble sett. Det er eneboligen på Skogmo, opplyste politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressekonferanse i dag.

Politihunder ble satt inn i søket rundt eneboligen i dag tidlig. I ettermiddag gikk bevæpnet politi manngard i området. Et helikopter ble mandag kveld også satt inn for å søke etter gjerningsmannen fra lufta.

Kripos på vei

Kripos var i ettermiddag på vei til åstedet for å bistå det lokale politiet med etterforskningen. Politi i hele Skandinavia er rutinemessig varslet om drapet og etterlysningen via Interpol.

Teknikere fra Nord-Trøndelag politidistrikt var i dag inne i huset for å sikre bevis. Huset er avsperret og de døde lå i ettermidag fortsatt i huset.

Sju politifolk sto i dag ved åstedet bevæpnet med maskinpistol. Beredskapstroppen skal ikke være innkalt.

Har du opplysninger i saken? Tips adressa.no:

Epost: webred

SMS/MMS: 2270

Telefon. 07200

Les også: Kvinne og niese funnet drept

Politiet jakter på drapsmistenkte Bahadir Mirzaolimov (26) med helikopter. Foto: LEIF ARNE HOLME
Manngard. Politimannskaper søker i dag etter gjerningsmannen i boligområder i Overhalla. Foto: LEIF ARNE HOLME (MMS)
Klikk på kartet for større versjon. Foto: ADRESSEAVISENN
Etterlyst. Politiet mener Bahadir Mirzaolimov (26) står bak dobbeltdrapet i Overhalla. Foto: POLITIET