Slik så brannen ut fra Kyrksæterøra sent mandag kveld. Foto: OLE JOHAN ØIEN

Klokken 20.01 mandag kveld mottok politiet melding om gress- og lyngbrann på Tannvikvågen i Snillfjord. Brannen har hatt et omfang på 100 mål i bratt terreng, og også en del trær står i brann. Brannvesenet konsentrerte seg mandag om å berge hus, skriver 110-sentralen i Sør-Trøndelag på Twitter.

Like etter klokken 05 tirsdag morgen melder Sør-Trøndelag politidistrikt at brannen er slukket. Brannvesenet fortsetter med vakt på stedet, mens politiet oppretter sak.

- Brannvesenet la ut slanger og fikk dynket området med vann. Vi vil nå etterforske saken for å finne brannårsaken, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

- Så svært dramatisk ut

Ved midnatt hadde vinden stilnet og brannen gikk dermed ned i intensitet. Klokken 01.30 natt til tirsdag blusset brannen for alvor opp igjen, og med en vindstyrke på 17 meter i sekundet sleit brannvesenet med å få kontroll.

Klokken 04 gjorde brannvesenet et nytt forsøk på å slukke brannen. De la ut slanger for å dynke terrenget med vann, og konsentrerte seg spesielt om én plass hvor brannen stadig blusset opp.

Tirsdag morgen melder politiet på Twitter at brannen er slukket. Da hadde slukkingsarbeidet pågått i nærmere ni timer.

Mandag kveld skrev Avisa Sør-Trøndelag at hele lia på Tannvikvågen sto i brann.

- Dette ser svært dramatisk ut. Brannen er nær bebyggelsen her, sa Avisa Sør-Trøndelags fotograf på stedet.

- Lever sitt eget liv

Tre eneboliger i området sto i fare for flammene og måtte evakueres. Vinden førte til at slukkingsarbeidet var svært utfordrende.

- Gress- og lyngbrannen lever sitt eget liv, men bolighusene skal nå være sikret, opplyste Handegard operasjonsleder Bjørn Handegard.

Brannen var godt synlig fra lang avstand.

- Folk ser brannen godt på andre siden av fjorden, så det er et stort omfang.

Gressbrann på Frøya

Politiet i Sør-Trøndelag fikk tidligere mandag kveld melding om gressbrann på Frøya.

- Brannen skal pågå ved kinoen på Frøya, politi og brannvesen er på vei til stedet, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge Hitra-Frøya er det svidd av gress bare 10-12 meter fra kinobygningen.

Brannvesenet var raskt på stedet og fikk fort kontroll på flammene.

Hele lia på Tannvikvågen står i brann. Foto: JOHN ØYSTEIN BERG