Én av veggene på det nye teateret i Verdal ble i slutten av denne uken revet etter at det ble oppdaget mais i betongveggen. Lørdag skriver Trønder-Avisa at firmaet som gjorde tabben, Trønderbulk AS, gikk til skifteretten dagen etter at mais-tabben ble oppdaget.

Daglig leder Stein Minsaas avviser at konkursen i firmaet har sammenheng med tabben.

- Jeg har ingen kommentarer utover det. Jeg er ferdig med denne saken, sier Minsaas til Trønder-Avisa.

Usikkert om det blir forsinkelser

Det nye teatret har en byggekostnad på rundt 100 millioner kroner og skal stå ferdig i januar neste år. Det er foreløpig usikkert om rivingen av mais-veggen fører til forsinkelser i prosjektet.

Det var firmaet Unicon som var leverandør av betongen til teatret. De hadde på sin side fått forurenset sement fra Trønderbulk AS. I forkant av sement-leveransen fra Trønderbulk til Unicon var nemlig bulkbilen brukt til å kjøre mais uten å være tilstrekkelig rengjort etterpå.

Tabben ble heller ikke oppdaget hos Unicon fordi blandingen av sementen foregår i et lukket system - nettopp for å unngå forurensing.

Unicon beklager

Unicon la seg på sin side langflate da tabben ble oppdaget.

- Vi tar ansvar og har sagt at vi skal rette opp i de problemer og utfordringer som har oppstått. Det er vi som har levert et produkt som ikke er godt nok. Mais skal det ikke være i betong uansett om det påvirker styrken til betongen eller ikke. Dette er bare å beklage, sier regiondirektør Morten Letnes i Unicon.

Ifølge Trønder-Avisa er også flere andre prosjekter rammet av maistrøbbelet, uten at dette har fått store konsekvenser for prosjektene.