Det er politiadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt som opplyser at de under fengslingsmøtet i Inntrøndelag tingrett vil be om at stefaren varetektsfengsles i fire uker.

- Vi mener at det foreligger bevisforspillelsesfare, sier Sand.

Det er politiadvokat Malin Borg ved Trøndelag politidistrikt som møter som aktor under fengslingsmøtet, mens advokat Tanja Henderson representerer den siktede mannen.

foto
Advokat Tanja Henderson møter som forsvarer for den siktede stefaren i fengslingsmøtet.

Hevder barnet falt ut av senga

Den siktede stefaren er i likhet med barnets mor siktet for å ha utøvd vold mot barnet. De er begge siktet for brudd på straffelovens paragraf som omhandler grov kroppsskade.

Den siktede stefaren ble avhørt av politiet tirsdag med forsvareren Anders Kjøren til stede. Han nektet straffskyld. Ifølge forsvareren har stefaren sagt at han ringte nødtelefonen etter at barnet hadde falt ut av senga.

Også moren har forklart at barnet skadet seg etter et fall fra sengen, opplyste advokat Torfinn Svanem, som forsvarer kvinnen, til Adresseavisen på tirsdag.

- Hun nekter straffskyld og er sjokkert over å være siktet for vold mot barnet sitt. Hun forteller at barnet skadet seg da det falt ned fra sengen, noe barnet også har gjort tidligere, sier Svanem.

Kritisk og livstruende skadd

Det var natt til mandag at politiet i Trøndelag mottok melding om at et barn i Namdal var brakt inn til lege med alvorlige skader. Det var barnevernet som kontaktet politiet i 03.00-tiden på natten og informerte om sin mistanke om at barnet var blitt utsatt for vold. Dette skjedde etter at legen som tok imot barnet slo alarm.

foto

Under en pressekonferanse i Namsos tirsdag ettermiddag opplyste lensmann Svenn Ingar Viken i Namsos og Fosnes at barnet har hodeskader, er kritisk livstruende skadd og ligger i koma ved St. Olavs hospital.

Politiadvokat Sand opplyste i tillegg at siktelsen mot mor og stefar bygger på et misforhold mellom skadene barnet har og de siktedes forklaring.

Moren er på sykehuset

Unner pressekonferansen opplyste politiet i tillegg at de planlegger å fremstille moren i 20-årene for varetektsfengsling på torsdag.

Forsvarer Svanem opplyser til Adresseavisen at moren onsdag morgen befinner seg på St. Olavs hospital sammen med barnet sitt. Siden kvinnen er i politiets varetekt er det politivakthold på stedet.

På grunn av «endringer i saken», har politiet innkalt til en ny pressekonferanse ved politistasjonen i Namsos klokken 16.00 i dag.