- Jeg kan ikke få berømme politibetjentene nok, det er så viktig at de tar seg tid til å gjøre slike ting som dette. For alt vi vet kan det være akkurat denne dagen som gjør at han vil velge å bli politi, sier pappa Trond Runar Kvalsvik til Adresseavisen.

Sønnen Martin har vært opptatt av det å være politi lenge, og da det var tid for karneval i barnehagen i vår var det ingen tvil om hva utkledningen skulle være. Kvalsvik fotograferte sønnen i politikostymet og bestemte seg for å sende en melding med bildet til lensmannskontoret.

«Her har dere en ny betjent» skrev han i meldingen.

- Tydeligvis falt det i smak, for vi ble ønsket hjertelig velkommen, sier han.

«Helt i hundre»

Torsdag var tiden omsider inne. Etter en travel vår og sommer gjenopptok Kvalsvik kontakten med lensmannskontoret.

- Martin ble helt i hundre da jeg fortalte at tilbudet fortsatt sto ved lag. Han var veldig spent, og gledet seg veldig. Han er en spesiell gutt som tar ting med fatning, og dette var blodig alvor, forteller Kvalsvik.

Utenfor lensmannskontoret klokken ti om morgenen ble far og sønn møtt av en kjørende patrulje Charlie30 med blålysene på. Et barnesete ble montert i baksetet i patruljebilen, nistemat ble tatt med, og første stopp var Amfi Orkanger. Her fikk Martin være med på fotpatruljering.

- Jeg holdt meg noen skritt bak, og det var majestetisk å se Martin gå hånd i hånd med politibetjenten med politikostymet sitt på, forteller Kvalsvik, og legger til at sønnens blankpussede pensko ble bemerket av politibetjentene. Dette skulle de ta lærdom av.

Hadde med seg gaver

Videre var det tid for lunsjpause utenfor kjøpesenteret, med overrekkelse av en gave til hver av de to i patruljen, politibetjent Viggo Hansen og politiførstebetjent Bjørn Vidar Tretøy.

- Han hadde laget to politibiler av perler, en til hver, som han ga dem sammen med en melkesjokolade, forklarer Kvalsvik.

Martin var nok ikke den eneste som hadde det fint på lensmannskontoret denne dagen.

- Vi hadde en flott dag med Martin og var heldig med at ingen andre akutte oppdrag dukket opp, sier politibetjent Viggo Hansen.

Tilbake på stasjonen ble det fotografering og inspeksjon av bilparken til enorm begeistring.

LES OGSÅ: 7800 barn og voksne var innom Juba Juba-festivalen

Mystisk istyveri

For anledningen dukket det også opp et aldri så lite is-mysterium på stasjonen. En lumsk tyv hadde stukket av med politiets iskrem-forsyning, og med pulver, kost og folie fikk politiets nyeste tilskudd for dagen sikre både fingeravtrykk og DNA-spor.

Mysteriet ble for øvrig løst da politibetjent Viggo oppdaget at tyven hadde fått dårlig samvittighet, og det ble is på alle mann.

På hjemturen i bilen var det dørgende stille. Helt frem til isen begynte å gjøre sitt.

- Han pratet i ett sett om politibetjentene og det han hadde fått være med på. Han fikk faktisk med seg utstyret til å finne fingeravtrykk med.

- Han har undersøkt hele langsiden av bilen vår, ikke et eneste fingeravtrykk fikk unnvike der. Han var helt svart rundt munnen, så det var tydelig at han hadde jobbet hardt, forteller pappa Kvalsvik.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.