Brannen raser i en bratt skråning ved Sundvatnet i Snillfjord kommune. Brannmannskapet har problemer med å komme seg frem, og helikopter settes nå inn i slukningsarbeidet.

Må stoppe brannen før den når åskammen

- Mannskapene sliter med terrenget. Det som er viktig nå er at de klarer å stoppe brannen før den når toppen av skråningen. Ellers kan den bikke over på andre siden, og der er det mer skog, forteller Frank Indregård, brannmester ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Brannmannskaper fra både Sunde og Krogstadøra er på stedet.

- Men de måtte over Sundvatnet for å komme til, så det tok litt ekstra tid. Det begynner nok å bli noen mål nå, jeg vil tro at brannen dekker en tretti - førti mål, sier Indregård.

- Hvordan kommer dette til å utvikle seg?

- Dersom helikopteret er der i tide, kan det gå bra. Så vi håper på det.

Ser røyken fra Hitra

- Det ser ut som en stor brann, kanskje så mye som et tre hundre meter bredt område, sier Johan Viken til adressa.no. Han sitter på hytte på Hitra og ser røyken stige over området. Han har fulgt med brannen siden klokken halv fem i ettermiddag.

Området som er i brann består for det meste av skog, og er ikke bebodd, i følge brannmesteren.

TV-ADRESSA: Se flere saker her

Brannen i Snillfjord er godt synlig for hyttegjester på Hitra. Førti mål står i brann. Foto: ADRESSA.NO-tipser
Brannen spredte seg i løpet av kvelden på et område på nærmere 40 mål, men ingen hus sto i fare for å bli flammenes rov. Foto: Foto: RICHARD SAGEN
Brannvesenet sliter med å få kontroll over brannen ved Sundvatnet Foto: Richard Sagen
Helikopter ble satt inn i slukningsarbeidet i det uveisomme området. Foto: Foto: RICHARD SAGEN