Dobbeltdrapssiktede Bahadir Mirzaolimov ble tirsdag pågrepet i Trondheim. I dette huset i Overhalla ble to personer funnet drept i går.

Jenta var bundet i andre etasje mens moren og Cicilie Watnan Lian (7) ble drept i samme hus.

I et rundt to timer langt dommeravhør i Trondheim torsdag fikk jenta fortelle om hva som skjedde i hjemmet hennes på Skogmo i Overhalla søndag kveld og natt til mandag. Det var denne natten hennes mor Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) ble drept.

Grundig

Niåringen forklarte seg for lukkede dører i tingretten. Ifølge Nettavisen avga hun en svært grundig og detaljert forklaring om hva som skjedde. Jentas advokat vil ikke si noe om hva hun skal ha sagt i avhøret, eller hva slags spørsmål hun svarte på.

- Alt jeg kan si er at jenta avga en grundig forklaring. Etter min vurdering har hun avgitt en så detaljert forklaring at etterforskerne burde være fornøyd med dette, sier Inger Dehli til Nettavisen.

– Styrker siktelsen

Bahadir Mirzaolimov (26) er siktet for å ha drept niåringens mor og kusine - og for overgrep. Han ble pågrepet i Trondheim tirsdag. Både politiet og jentas bistandsadvokat føler at saken mot 26 år gamle Bahadir Mirzaolimov er styrket etter avhøret.

– Vi har fått en del opplysninger som vi vil gå videre med i etterforskningen. Blant annet kommer vi til å konfrontere den siktede med flere detaljer fra avhøret av jenta, sier politiadvokat i Nord-Trøndelag, Ludvig Strugstad, til NTB.

Han vil av hensyn til etterforskningen ikke gå konkret inn på hva jenta har forklart.

Det synes ikke å herske tvil om de grove trekkene i hendelsesforløpet, men forklaringen jenta ga i dommeravhøret har vært med på å belyse saken ytterligere for politietterforskerne.

Varslet faren

Både forsvareren og bistandsadvokaten stilte spørsmål til jenta, via en avhørsekspert med spesialkompetanse på avhør med barn. Advokat Dehli mener jenta ga en uttømmende forklaring, og at hun fikk sagt det hun ville si.

– Slik jeg ser det, er det ikke behov for flere avhør, sier hun.

Vil avhøre fredag

Politiet håper å kunne avhøre Mirzaolimov allerede fredag. Han har hittil vært for svekket til å bli avhørt.

– Jeg regner med at han bli avhørt fredag – såframt han er i form til det. Vi mener vi har rett mann her, og denne saken går sakte, men sikkert framover, sier Strugstad.

Niåringen bor hos faren sin og bli ivaretatt av helsepersonell.