Mannen som hjelper Listhaug med blant annet hennes profil på sosiale medier, sier dette om den siste tiden:

- Dette har vært en heksejakt på Sylvi og en usedvanlig tøff uke, skriver Teigen i en melding til Adresseavisen.

Les også: Politisk redaktør Tone Sofie Aglen:Tror ikke et splittet KrF vil felle regjeringen

- God start

Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) synes Siv Jensens kommentar er dekkende, men legger til:

- Sylvi har vært en svært god statsråd for landet. Det er trist at hun trekker seg, men det er forståelig i den situasjonen hun er i nå. Jeg gleder meg til å få en svært dyktig kollega til Stortinget som stortingsrepresentant. Sylvi Listhaug er ikke ferdig nå, hennes politiske karriere har knapt begynt, skriver Bjørnstad i en sms til Adresseavisen.

foto
Forsvarer Listhaug: Sivert Bjørnstad. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Jensen uttalte tirsdag morgen at Ap og KrF har gitt Sylvi Listhaug den beste starten på hennes videre politiske karriere. Hun sier hun er lei seg for at Sylvi Listhaug går av som justisminister og garanterer at den politiske karrieren hennes langt ifra er over.

- Jeg har hatt et inderlig ønske om at Sylvi skulle fortsette som justisminister. Hun har vært og ville vært en god justisminister for Norge og Frp, sier Jensen i en uttalelse til NTB.

- Ikke over

– Jeg kan garantere at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt fra er over. Den har bare så vidt startet. Arbeiderpartiet og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, fortsetter hun.

Frp-lederen sier partiet har stått bak Listhaug hele veien.

– I helgen snakket jeg med fylkeslederne i Frp. Samtlige stilte seg bak Sylvi Listhaug og var klare til å gå ut av regjering for å svare på mistillitsforslaget. Det var ikke på noen måte aktuelt å bøye av for kravet fra Ap og KrF om å skifte ut Sylvi.

Les også: Politisk redaktør Tone Sofie Aglen: Tror ikke et splittet KrF vil felle regjeringen