- Åpningsdagen på Malmplassen, da det trolig var flere mennesker enn noen gang til stede, registrerte ikke vi ett eneste tilfelle hvor det var behov for å gripe inn.

Døgnkontinuerlig politivakt

Det sier vakthavende politiførstebetjent Øyvind Unsgård til adressa.no. Han forteller at det lokale lensmannskontoret denne uken har døgnkontinuerlig vakt med patruljer ute både til fots og i bil.

- Ved midnatt til onsdag ble vi kontaktet av et utested om én person som lagde en del bråk, men da vedkommende ble klar over at politiet ble varslet roet situasjonen seg uten at vi trengte å komme. Det er faktisk den eneste insidensen vi har registrert så langt i martnan, sier Unsgård tirsdag ettermiddag.

120 ble promillekontrollert

Han forteller at de heller ikke ble nødvendig å gripe inn overfor noen av de 120 bilførerne som tirsdag kveld ble stoppet til promillekontroll på inn- og utfartsveien til Røros.

- Alle måtte blåse, men vi fikk ikke positivt utslag hos noen. Det er vi meget godt tilfreds med, og vi håper at situasjonen fortsetter slik resten av martnan, sier han.

- Alle er blide og hyggelige

Politibetjent Hilde Håkonsund og politihøyskolestudent Jørgen Danielsen var på vei inn fra sitt skift som fotpatrulje da adressa.no snakket med dem onsdag ettermiddag.

- De eneste henvendelsene vi har hatt er fra folk som spør om veien til forskjellige steder. Alle er blide og hyggelige, så denne dagen har vært bare hyggelig også for vår del, sier Håkonsund.

Hun forteller at hele mannskapsstyrken ved lensmannskontoret deltar i den døgnkontinuerlige vaktordningen som er etablert i forbindelse med martnasuka.

UP kommer torsdag

- Erfaringsvis kan det blir litt mer å gjøre etter hvert som de ivrigste festdeltagerne begynner å bli litt mer slitne, men vi håper at det ikke oppstår situasjoner som krever vår inngripen, sier Hilde Håkonsund.

Torsdag får lensmannskontoret for øvrig «forsterkninger» fra Utrykningspolitiet, som også vil være til stede i Røros gjennom resten av martnasuka.