– Det var snakk om millimeter, sier fotgjengeren Steinar Væge fra Hemne til Avisa Sør-Trøndelag, som først omtalte saken.

Det var mandag ettermiddag han gikk over fotgjengerfeltet i Ørakrysset på Kyrksæterøra. Da han så bilen komme i mot måtte han gjøre et kjempebyks.

– Hadde jeg ikke vært så sprek og spenstig, kunne jeg vært død nå, sier Væge til avisa.

- Slakket ikke av

Jan Krokdal var vitne til hendelsen. Med et videokamera montert på dashbordet fanget han de dramatiske sekundene. Fartsgrensen på stedet er 40 km/t.

- Det så ut som om han ble påkjørt, sier Krokdal til adressa.no.

Krokdal beskriver det som skumring og vanskelig lys, der billysene nesten ikke hjelper.

- Jeg tror ikke bilen som kom mot så ham i det hele tatt. Det virket ikke som om han slakket av i det hele tatt, sier Krokdal.

- Kjørte ikke fort

Han sier sjåførene trolig var opptatt av den møtende bilen han satt i og en bil som kom fra venstre og skulle svinge ut i veien.

- Han kjørte ikke fort, men for han som nesten ble påkjørt føltes det nok sånn, sier Krokdal.

Han har selv opplevd å få en hjort på panseret og vet hvor krevende det er å oppdage folk og dyr i trafikken når det er mørkt eller dårlig sikt.

Han understreker at han ikke er ute etter å legge skylden på noen med å dele videoen på adressa.no. Han håper det kan gjøre andre mer oppmerksomme i trafikken.

- Fotgjengere må bruke refleks og de som kjører må være oppmerksomme og følge med. Jeg sykler selv på jobb hver dag. Da tenker jeg på at det er viktig å gjøre seg synlig. Det må du selv ta ansvaret for, sier Krokdal.

Ber folk være forsiktig

Væge ber også fotgjengere og bilister være forsiktig på veien.

– Mitt budskap til alle fotgjengere er at alle må se seg for. Det er ikke sikkert at andre ser deg. Med høstmørke, nedbør og svart asfalt er det vanskelig. Så vil jeg si at alle bilister også må være ekstra aktpågivende og se seg for én gang for mye enn én gang for lite. Med å stå fram håper jeg å kunne bidra til at alle tenker seg om, sier han til Avisa Sør-Trøndelag.