Gutten innrømmet onsdag i avhør ved Steinkjer politistasjon å ha skutt med halvautomatisert luftvåpen fra en kjørende bil. Det skriver Trønder-Avisa.

- Gjerningsmannen oppgir ikke noe motiv for skytingen utover at det har vært tåpelige påfunn. Gjerningsmannen har skutt tilfeldig mens bilen har vært i bevegelse, noe som slett ikke er ufarlig, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Steinkjer politistasjon til Trønder-Avisa.

Adresseavisen skrev i forrige uke om to lokaler i Nord-Trøndelag som ble skutt på med luftvåpen. Onsdag kom Bygdasentralen i Beitstad på jobb til flere skytehull i vinduene sine, og torsdag skjedde det samme hos Frikirken i Steinkjer. Fredag ble det avfyrt skudd som knuste støyskjermene på E6 ved Eggetunnelen.

Tenåringsgutten har innrømmet at det var han som sto bak alle de tre hendelsene. Det vil nå bli opp til politiets jurister hvor streng straff han vil få, og hvor høyt erstatningsbeløpet vil være.

- Vi avventer nå en anmeldelse fra Statens vegvesen med et erstatningskrav. Dette blir tatt med i tiltalen mot skytteren, sier Gundersen.