35 år gamle Anne Grete Vollum og 7 år gamle Cicilie Watnan Lian ble funnet drept på Skogmo i Overhalla 30. april i år.

Les også: Alt om drapene i Overhalla

– Sannheten er nok den at han ønsket hevn fordi Anne Grete tok ut separasjon i mars. Han hadde tidligere fått avslag på sin søknad om opphold i Norge, så derfor var ekteskapet med min datter helt avgjørende for om han fortsatt skulle få lov til å bo i Norge, sier Vollum til Trønder-Avisa.

- Mest opptatt av å bli gift

Kari Vollum møtte sin tidligere svigersønn for første gang i august i fjor. Hun beskriver ham overfor avisen som en tilbakeholden mann, som fortalte lite om seg selv. Overraskelsen var derfor stor da Anne Grete og Bahadir etter kort tid bestemte seg for å inngå ekteskap.

– Jeg spurte da min datter om dette var et arrangert ekteskap – og om hun fikk penger for å gifte seg med Bahadir, men det tilbakeviste hun på det sterkeste, sier Vollum til Trønder-Avisa.

- Fortalte løgner

Til Anne Grete og hennes familie skal Mirzaolimov forklart at han kom til Norge som asylsøker fordi han var offer for religiøs forfølgelse i hjemlandet Usbekistan. Han skal også ha fortalt om en oppvekst på barnehjem, og at moren ble knivdrept på åpen gate ved juletider 2006.

– Vi feiret julaften sammen, og jeg syntes det var veldig underlig at han ikke var mer preget av morens død. I ettertid har jeg forstått at det var løgn – som alt det andre han fortalte oss, forteller Kari Vollum til Trønder-Avisa.

Voldsalarm

Knappe tre måneder etter at de lovte hverandre evig troskap, fikk ekteskapet mellom Anne Grete og Bahadir en brå slutt 27. januar i år. Ekteparet skal da ha hatt en heftig krangel, og ifølge venner og bekjente som Dagbladet har vært i kontakt med, skal Bahadir ha opptrådt voldelig. Til tross for dette valgte Anne Grete å ikke anmelde voldsbruken, men leverte istedenfor en anmeldelse for pc-tyveri.

Ifølge politiet ble hun samtidig tilbudt voldsalarm, hvilket hun takket nei til da hun mente Bahadir var en større fare for seg selv enn for henne. Ganske nøyaktig tre måneder etter var tragedien et faktum.

- En veldig hyggelig person

Når rettsaken mot Bahadir Mirzaolimov starter i Namdal tingrett 22. oktober, ønsker Kari Vollum være til stede selv om hun vet det kommer til å bli tøft. Forsvarer Arve Opdal uttalte i Adresseavisen i forrige uke at han har full forståelse for den vanskelige situasjonen de pårørende er i, og at dette er noe de ønsker å ta hensyn til.

Les også: Tiltalte vil slippe å møte i retten

Samtidig understrekte han viktigheten av å få vise at drapstiltalte har flere sider.

- Han er ikke bare den grufull drapsmannen, han er også en veldig hyggelig og interessant person. Det er viktig å skape et nyansert bilde, sa Opdahl.

Ifølge Opdahl er tiltalte forberedt på at det vil komme store erstatningskrav, og han er også beredt på å ta den straffen som måtte komme.