- Han hadde et lurt smil, så jeg trodde det var noe lureri. Det var en stor og fin konvolutt. Han hadde visst det en stund, men holdt det hemmelig, forteller hun.

Regjeringen inviterer

Kongeparet fyller begge 80 år i 2017. Kong Harald fylte år 21. februar, mens dronning Sonja har stordag 4. juli.

I den anledning vil det være flere arrangementer i Oslo 9. og 10. mai. Regjeringen  inviterer til festmiddag i Operaen i Oslo onsdag 10. mai.

Og blant de 300 gjestene som er invitert er en del spesialinviterte personer fra næringsliv og samfunnsliv. Disse er foreslått av de ulike fylkesmennene i Norge.

- Det er en ære å bli invitert på middagen. Jeg representerer jo bedriften sier Heidi Kristin Mathisen fra Hommelvik, som til daglig jobber som meierisjef ved TINE Meieriet Selbu.

Hun er en av fire fra Trøndelag som er invitert. I tillegg skal daglig leder i Namsskogan familiepark, Turid Bredesen, Fridtjof Sandstad, Frol IL i Levanger og Sverre Fjeldheim fra Røros delta.

NTNU-rektor Gunnar Bovim er en selvskreven gjest på middagen. Malvik-ordfører Ingrid Aune og fylkesmann Inge Ryan er også blant gjestene.

Våknet om natta

Den første natta etter at Heidi Kristin hadde fått invitasjonen til kongeparets bursdag, våknet hun flere ganger om natta.

- Jeg tenkte på middagen. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

På spørsmål om antrekk kommer svaret raskt:

- Det blir bunad. Det er jo det fineste jeg har.

Hun har en rustrød floanbunad.

- Jeg forhørte meg litt. Det var enten lang kjole eller bunad, sier Heidi Kristin.

Møtt kongen før

Det er ikke første gang Heidi Kristin møter kong Harald.

- Han har tidligere vært på besøk i Selbu og Peder Morset folkehøgskole. Da fikk jeg sitte ved samme bord som han, vi vekslet noen ord, og han smakte på osten vår, forteller meierisjefen.

På spøsmål om hvilket inntrykk hun fikk av kongen, kommer svaret raskt:

- Han er veldig folkelig, interessert, bryr seg om andre og er ikke overflatisk, sier hun.

Selv er hun ikke sikker på om hun kommer til å få møte kongeparet.

- Det er jo mange gjester der, så de kan jo ikke håndhilse på alle, men jeg får nok se dem, sier hun.

I fjor sommer besøkte Trondheim for å markere at det er 25 år siden kongeparet ble signet i Nidarosdomen. I år blir de begge 80 år.
Innbydelsen som kom i posten.