Klokken 07.40 fredag fikk brannvesenet melding om røykutvikling fra en korntørke på Skjefstadbakkan på Leinstrand i Trondheim.

Like før klokken 11 er det kontroll på stedet, og brannvesenet er i ferd med å avslutte.

- Vi fikk nettopp melding om at det skal være slukket, og at enheter er på vei tilbake. Vi blir på stedet en stund til for sikring, sier brannvakt Øystein Haarberg ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Ifølge Adresseavisens fotograf på stedet tilhører gården Ola Borten Moe (Sp). Han er tidligere olje- og energiminister og har den siste tiden vært i vinden etter å ha startet et nytt oljeselskap som heter Okea.

15 kubikk korn

Politiet og brannvesenet rykket ut til stedet fredag morgen. Ifølge politiet fant røykutviklingen sted i en silo med om lag 15 kubikk korn.

Adresseavisens fotograf på stedet opplyser at det har vært røykutviklig og åpne flammer på stedet utover formiddagen. I 10-tiden ble en ekstra tankbil sendt til gården etter en temperaturøkning.

- Det er blitt sagt at det er stigende varme, og utfordringen er å holde temperaturen nede. Foreløpig er det ingen stor dramatikk på stedet, sa operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt i 10-tiden.

Må tømmes

Brannvesenet opplyste i 9-tiden at de jobbet med å skru på strømmen til anlegget.

- Hvis vi ikke er heldige med det, må vi fylle den med vann, sier brigadeleder Roald Øye ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Etter hvert ble strømmen skrudd på, og siloen kunne tømmes uten bruk av vann.

Borten Moe bidrar fredag formiddag med å tømme siloen, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

På Twitter melder politiet at varmeutviklingen trolig skyldes elektrisk feil. Det skal gjennomføres tekniske undersøkelser på stedet.

Ola Borten Moe hjelper brannvesenet med å tømme cirka 15 kubikk korn fra en silo fredag formiddag. Foto: Håvard Haugseth Jensen
Fredag formiddag rykket nødetatene ut til røykutvikling på Leinstrand. Foto: Håvard Haugseth Jensen