Ifølge svensk politi er de omkomne to menn i 40- og 45-årsalderen og en seks år gammel gutt. Gutten var sønnen til den ene mannen.

- De avdøde ble funnet ikke så langt fra land, men vi vet ingenting om hvor de kantret, sier vakthavende befal Hans Engqvist ved politiet i Jämtland fredag morgen.

Kanotur

Ifølge politiet leide de kano ved innsjøen Rogen 14. juli, på svensk side av Femundsmarka. Etter planen skulle de være tilbake torsdag. Ifølge politiet i Jämtland ble de tre meldt savnet i Härjedalen klokken 16.45 torsdag.

Den danske avisen bt.dk ble de tre siste observert av en turgruppe om kvelden den 19. juli.

- Det betyr at ulykken har skjedd mellom den 19. og 22., sier Engqvist til avisen.

Svensk politi og et Sea King-redningshelikopter fra Ørland søkte gjennom torsdagen etter de tre danske statsborgerne ved Rogen naturreservat i Femundsmarka. 330-skvadronen bekrefter overfor adressa.no at de omkomne hadde på seg redningsvest.

- De ble funnet i vannoverflaten med redningsvest. De har leid seg en kano, men vi vet ikke hvor de startet turen. Politiet har så langt ikke fått noen observasjoner av vitner i saken, sier Engqvist til adressa.no.

Omfattende søk

Rundt klokken 19.30 torsdag kveld ble en kantret kano funnet i vannet. Like etter ble de tre personene funnet døde i innsjøen Rogen. Det norske Sea King-helikopteret løftet de omkomne opp i fra vannet.

- De tre ble hentet ut av området cirka klokken 20.50 torsdag kveld, sier redningsleder Jan Lillebø til adressa.no.

I tillegg til svensk politihelikopter og Sea King redningshelikopter fra Norge, har et sivilt helikopter, politi, politihunder og frivillig redningspersonell deltatt i søket.

Rogen er en innsjø som ligger på begge sidene av riksgrensen, men hvor store deler ligger i Sverige. Området er mye brukt av kanoturister.

Bekymringsmelding

Operasjonsleder Frank Brevik ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at det er svensk politi som ledet aksjonen. Politiet i Norge ble bedt om å bistå.

- Vi fikk en bekymringsmelding fra svensk politi like før klokken 16 torsdag ettermiddag. Så fikk vi nytt spørsmål klokken 17.45 om å bistå med et helikopter til søk, sier han.

Svensk politi opplyser at de ikke har mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. De pårørende er varslet av dansk politi.

Vakthavende befal Hans Engqvist sier at det vil bli gjennomført en obduksjon, men det er vanskelig å si noe om når man kan forvente noe svar fra denne.

- Nå må vi forsøke å rekonstruere hva som har hendt, og finne dødsårsaken, sier han.

Innsjøen Rogen ligger i Femundmarka.