Dette er ruta som Zoran skal kjøre i løpet av mandag ettermiddag. Foto: MARIT BARDAL (GRAFIKK)

Omtrent hver dag de siste ukene har det kommet meldinger om vogntog som sliter på fylkesvei 714, også kalt «Lakseveien», som går mellom Stokkhaugen i Orkdal og og Hellesvik på Frøya.

Adressa.no og TV-adressa vil tirsdag ettermiddag sende direkte fra denne beryktede veistrekningen hvor vogntogsjåførene stadig må få hjelp fra bilbergere.

Latvisk semitrailer fikk kjøreforbud da han kjørte uten kjettinger og gyldig bombrikke på fylkesvei 714 i forrige uke.

- Mye trafikk på veien

47 år gamle Zoran Krtinic fra Balkan har kjørt for Thermo-Transit i halvannet år. Det er hans andre vinter på fylkesvei 714.

- Jeg har jobbet i Serbia, Tyskland og Canada. Det er lignende veier i hele verden, men det er for mye trafikk på denne veien. Mange sjåfører har en deadline som de må overholde, og det gjør veien litt farligere enn de andre veiene, sier han.

Direktesendingen starter på Dolmøya på Hitra og vil sendes helt til Zoran ankommer Trondheim. Beklageligvis kan det være enkelte partier med dårlig mobildekning, og bildet kan falle ut. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Opp mot 17 vogntog samme dag

Han henter en ferdig lastet tilhenger med laks på mellom 16 og 20 tonn hver gang han tar turen ut til Hitra. Han anslår at turen vil ta omtrent to timer.

- Jeg håper hver eneste dag at det skal gå uten problemer, sier Zoran, som ikke har hatt noen store problemer på den vinterkledde veien.

Avdelingsleder Daniel Knobloch ved Thermo-transit i Namsos forteller at på det meste kan de ha mellom 15 og 17 vogntog langs Lakseveien på en travel dag.

- I snitt vil jeg anta at det er rundt 40 vogntog per uke fra oss på denne strekningen, sier han.

Unngår urutinerte sjåfører

Han forteller at de som kjører veien daglig, er vant til at den er trang og svingete. Men urutinerte sjåfører blir ikke sendt til Hitra hvis det er dårlig vær.

- Hva mener du burde vært gjort med veien?

- En tofelts motorvei hadde vært fint, men det vil jo aldri skje. Men den bør bli prioritert med tanke på oppgradering. Det blir bare mer og trafikk på denne veien, sier Knobloch.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Zoran Krtinic håper hver eneste dag at han ikke skal oppleve problemer på fylkesvei 714. Dette bildet er tatt rett utenfor lastesonen på Lerøy på Frøya. Foto: PÅL HAUGBRO