- Parken er en berikelse for Stjørdal. Det er stort, ikke bare for Stjørdal, men for Trøndelag, Midt-Norge og andre, sier Hege Thronæs, leder i Stjørdal Skateboardforening (SSF).

Det var lokalavisa Stjørdalens Blad som først omtalte skateparken.

Enstemmig vedtak

I januar vedtok politikerne i Stjørdal at det skulle bygges en streetplaza. Den 25. juni ble det vedtatt av formannskapet at det også skulle bli en bowl.

Bowl-en blir i tilknytning til streetplazaen på Halsenbanen i Stjørdal. Den blir liggende ved gangfeltet nedenfor Halsen ungdomsskole.

Vedtaket var enstemmig, med en budsjettramme på åtte og en halv millioner kroner.

Thronæs er glad stjørdalpolitikerne lyttet til skaterne.

- Dette har SSF jobbet for de siste fem årene, sier Thronæs, og legger til at Stjørdalsskatere har jobbet med dette i mange år.

Ferdig til høsten

- Vi begynner gravingen i neste uke. Så kommer entreprenøren Betongpark og begynner med betongen. Går alt etter planen skal parken stå ferdig til høsten, sier Thronæs.

- Vi gleder oss veldig til at parken er ferdig, og til at parken blir fylt opp av barn og unge som ønsker å skate og være i aktivitet.

Skating og samhold

Hun mener at en slik arena vil bety mye fysisk aktivitet, sosialisering, mestring og vennskap.

- Det er det daglige. I tillegg vil det med en skatearena med streetplaza og bowl, kunne arrangeres små og store konkurranser. Både nasjonale og internasjonale. Dette vil igjen bety økt besøk til byen og dette har gode ringvirkninger for handelen, sier Tronæs.

Skating er en hurtig voksende aktivitet over hele verden. Thronæs mener det er et viktig bidrag for alle som ikke er med i organisert aktivitet.

- Alt er egenstyrt, og det er ikke krav til ferdigheter. I tillegg er det viktig med en fellesarena, da mye av skating også handler om samhold, sier Thronæs.

Vil ha park i Trondheim

I bygdene popper det opp skateparker. Først ute var Grong. Like etter fulgte Levanger og Verdal, og nå også Stjørdal.

I 2014 ble planene om en utendørs betongpark på Ladehammeren skrinlagt da det ble vurdert for dyrt.

- Vi ønsker å invitere trondheimspolitikere til åpningen. Skatemiljøet i Trøndelag er stort, og vi ønsker at det skal komme park i Trondheim også, sier Thronæs.

Pendler for å skate

Hun er sikker på at mange fra Trøndelag vil komme til Stjørdal når parken er ferdig.

- Det viser at en skatepark i betong er viktig også i en by som Trondheim. Det er veldig mange skatere i Trondheim, men ingen utendørsarena som dekker store behov, sier hun.

Nestleder Kjell André Nilsen i Trikkestallen Skatepark sier at mange skatere i Trondheim vil ta turen til Stjørdal daglig for å skate, så lenge det er oppholdsvær.

-Det er flott at skatere drar litt rundt, men for de minste blir dette vanskelig. En skatearena er absolutt sårt trengt i skatemiljøet i Trondheim, sier Nilsen.