Heidi Christine Hjellien Ålberg og samboeren Jan Erik Nysæter Larsen kjøpte Volvo 240 88-modellen for fem måneder siden. Den tidligere eieren hadde krasjet med bilen, og den hadde skader på karosseriet.

Etter at de hadde kjøpt den, gikk de gjennom gamle papirer de fant i bilen. Da fant de ut at noen i familien tilfeldigvis hadde kjennskap til bilen fra før.

- Farfaren min har hjulpet til med å reparere bilen da den var ny. Det er nesten som om det var meningen at vi skulle ha denne bilen, forteller Heidi Christine Hjellien Ålberg.

Drømmen til Hjellien Ålberg har alltid vært å eie en Volvo 240.

- Vi kommer til å ta godt vare på den og vasker den hver dag, sier hun.

- Harry og skikkelig fin

Siden de kjøpte bilen har de lagt ned timevis med arbeid for å få bilen i den standarden den er i dag. Bilen er pusset fri for rust, lakkert, fått ny styling, fått ny front og bakende og nytt eksosanlegg.

- Vi hadde sett for oss blå metalliclakk som glinser når solen skinner, og det ble det, forteller Hjellien Ålberg.

Bare lakkeringen er det noen andre som har gjort, resten av arbeidet har paret gjort selv. Resultatet er de veldig fornøyd med.

- Den er harry og skikkelig fin. Det er ingen som har en slik 240 som vi har, sier Hjellien Ålberg.

Har du et stilig kjøretøy? Send oss en e-post til webred@adresseavisen.no

Mer arbeid på bilen

Selv om de har lagt ned mye arbeid i bilen de siste månedene, er det fortsatt arbeid som gjenstår. Blant annet skal et nytt musikkanlegg skal installeres.

- Vi skal bygge inn musikkanlegget i bagasjerommet. Vi vil også skifte motor til turbomotor. Det er et stort mål som vi skal oppnå etter hvert, forteller Hjellien Ålberg.

Bilen får også blått neonlys som står i stil med bilen.

- Vi må smøre oss med tålmodighet og legge ned de timene med arbeid som trengs, sier Hjellien Ålberg, som planlegger å ta med bilen på Volvo-treff når de er ferdig med arbeidet.

Slik så bilen ut før paret begynte med arbeidet. Foto: Privat
Heidi Christine Hjellien Ålberg og samboeren Jan Erik Nysæter Larsen kjøpte Volvo 240 88-modellen for fem måneder siden Foto: Privat
Heidi Christine Hjellien Ålberg planlegger flere forandringer på bilen. Foto: Privat