- Det er mange lynnedslag nord i Trøndelag nå for å si det sånn, men ikke ekstremt, sier statsmeterolog Ingmar Vikane klokken 20.50 tirsdag kveld.

Han kan ikke gi noe eksakt tall på hvor mange lynnedslag det har vært, men forteller at det gir seg i løpet av kvelden.

- Det vil trekke nordover og ebbe ut. Aktiviteten er kommet inn i Nordland nå, forteller statsmeterologen.

Han forteller at det lynaktiviteten har vært størst nord i Trøndelag, men det har også vært noen nedslag i den sørlige delen av fylket.

Slo ned i boliger

Lynet har blant annet slått ned i to boliger i Overhalla i Namdalen. Politiet skriver på Twitter at det i det første huset var et branntilløp som ble slokket av beboer. Nabohuset mistet ifølge dem strømmen, og brannvesenet er på stedet.

Ifølge operasjonsleder Annlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt er det ikke meldt om personskader etter lynnedslaget i Overhalla. Hun opplyser at det skal ha vært noen stikkflammer fra stikkontakter og sot på veggen. Politiet har patrulje på stedet.

Melding om brann i kraftverk

I Røyrvik ble det meldt om brann i et kraftverk ved Limingen.

- Vi avventer nå personell fra NTE, og vi ser ingen synlige skader på utsiden av kraftverket, sier operatør Lars Ole Øie ved Trøndelag 110-sentral like før klokken kvart over åtte tirsdag kveld.

Operasjonsleder Oseid sier det har vært noe lyn og torden som har passert i Namdalen tirsdag ettermiddag, og at det skal være veldig lummert i området.

Klokken 21.10 melder politiet på Twitter at det ikke har vært brann inne på kraftverket. Skadeomfanget er fortsatt ukjent.