- Elgen kom i full fart rett mot meg, forteller Leah Lovise Skaret Terning til Fosna-Folket.

Det var søndag at 8-åringen, sammen med mor, far og to søsken, var på skitur i løypene ved Yrjarheim i Ørland da turen tok en skremmende vending. For plutselig kom en elgku løpende mot jenta.

Fektet med stavene

Først da den sto om lag én meter unna 8-åringen, stanset elgkua. I følge avisen følte elgen seg tydelig truet, og stampet med framføttene i snøen, la ørene flatt og fnyste.

Leah Lovise ble så redd at hun falt med skiene på beina. For å holde den mannevonde elgkua stangen så fektet familien med skistavene, slik at Leah Lovise kom seg på beina og i sikkerhet for det store og sinte dyret.

- Jeg ble så redd, sier 8-åringen.

Viltnemda ble varslet, og ikke lenge etter måtte elgkua bøte med livet.

- Det er grunn til å be folk som ferdes på skitur om ikke å oppsøke elg, men heller gå bort fra dyrene, sier Bjørn Hyllmark i Bjugn og Ørland ettersøksring.

Drømmen oppfylt

Tidligere ordfører i Midtre Gauldal, Erling Lenvik, blir lastebilsjåfør så fort politiattesten er klar.

Det melder Trønderbladet.

- Å bli lastebilsjåfør var egentlig planen i 1982. Så var det så mye som skjedde, sier Lenvik.

Inntil i fjor høst var Lenvik ordfører i Midtre Gauldal. Da overtok Sivert Moen (Sp), og Lenvik ble kommunestyremedlem. Lenvik hadde etterlønn som ordfører fram til årsskiftet, og siden har han gått på arbeidsledighetstrygd fra Nav. 58-åringen har startet enkeltmannsforetak, og har kjøpt brukt lastebil for oppsparte midler.

– Dette er en bransje som det er litt tøft å gå inn i, sier Lenvik, som starter distribusjonskjøring med skapbil mellom Trondheim og Oslo, samt i Trøndelag så fort alle papirene er i orden.

- Jeg har allerede en del avtaler, sier han.

Mishandlet kona foran barna

En mann i 40-årene fra Nord-Trøndelag er dømt til fotlenkesoning i åtte måneder for mishandling i Inntrøndelag tingrett. Mannen skal ha tildelt sin ektefelle opp mot fem slag mot hodet, skriver Trønder-Avisa mandag.

Hun ble også dratt ned på golvet og sparket før mannen tok kvelertak på henne. Kvinnen ble undersøkt på sykehus, og det ble funnet tydelige tegn på mishandling. Mannen erkjente seg skyldig da saken var oppe for retten.

I skjerpende retning har domstolen lagt vekt på at mishandlingen skjedde foran parets to mindreårige barn. Det eldste barnet fikk sterke reaksjoner på hendelsen i ettertid. Mannen har gått på sinnemestringskurs, og fått veiledning gjennom BUP og barnevernstjenesten, skriver Trønder-Avisa.

Elev skadet lærer

En lærer prøvde å gå mellom i et basketak mellom to elever på en ungdomsskole i Stjørdal. Det endte med at læreren ble tildelt et hardt slag, og vedkommende måtte til legebehandling.

- Læreren ble lettere skadd. Vedkommende er i full jobb igjen nå, sier rektor ved ungdomsskolen til Bladet.no

Rektor vil ikke si noe om hvilke reaksjoner skolen har kommet med overfor eleven som slo og traff læreren.

- Det jeg kan si, er at vi håndterer saken etter de prosedyrene vi har og i tett kontakt med foreldrene, sier rektor.

Episoden på ungdomsskolen skjedde forrige uke. Episoden er ikke meldt til politiet.

- Vi har ingen grunn til å mene at slaget var målrettet mot læreren. Poenget er likevel at voldsbruk er helt uakseptabelt. Derfor håndterer vi saken med største alvor, sier rektor.