- Jeg er ganske mørbanka og veldig blå. Det er rett og slett vondt, sier 20-åringen der hun møter TV-Adressa utenfor St. Olavs Hospital i Trondheim.

Fredag ettermiddag var en helt vanlig dag på jobben for Linn Beathe. Helt til en kvinnelig sjåfør i 60-årene fikk trøbbel med bilen på parkeringsplassen rett utenfor.

- Jeg sto og tok i mot tipping, helt borte ved ruta. Plutselig hørte jeg bare et smell. Det neste jeg husker er at jeg lå sammenkrøket borte ved bilen, sier hun.

Tre personer skadd

Personbilen, en større SUV, traff Linn Beathe og to av butikkens kunder før den stoppet inne i butikken.

I sjokk, men ellers uskadd, kunne sjåføren krype ut av bilen. Som ved et mirakel ble heller ikke noen av de tre som ble truffet alvorlig skadd.

- Det så skikkelig dramatisk ut. En bil hadde kjørt gjennom vinduet og inn i butikken. Det var svært mange folk og uoversiktelig i starten, sa Bjørn Carlsen i luftambulansen i Trondheim til adressa.no etterpå.

Også luftambulansen fra Dombås satte kursen mot Malvik da alarmen gikk.

Heldig

For Linn Beathe venter noen uker med rehabilitering før hun er kvitt skadene. Kneet er ustabilt og hovent. Hun må regne med å gå med en stabiliserende skinne de neste seks ukene. I tillegg har hun flere kuttskader, hjernerystelse og blåmerker.

Kim Nordmark, assisterende lege ved ortopedisk skadepoliklinikk ved St. Olavs, har aldri opplevd et lignende hendelsesforløp.

- Akkurat denne historien har jeg ikke hørt før. Den synes jeg er ganske spesiell. Hun har vært ekstremt heldig i forhold til hva som kunne ha skjedd, sier Nordmark.

- Jeg var veldig, veldig heldig. Det gikk så bra som det kunne gå, konstaterer Linn Beathe Lundberg.

Hva som forårsaket ulykken er foreløpig ukjent. Den kvinnelige sjåføren mener det var en teknisk svikt med bilen, men politiet har foreløpig ikke fått svar på de tekniske undersøkelsene av kjøretøyet.

Foto: ERLING SKJERVOLD / TV-ADRESSA
Tre personer ble skadet da bilen braste inn i butikken. Foto: ADRESSA.NO-TIPSER