Flatanger brannvesen måtte rykke ut for å slukke et bål ved Hilstad i Flatanger kommune. Det meldte 110-sentralen i Nord-Trøndelag på Twitter.

Brannforbud klokka 12

Brannsjef Hans Petter Haukø nedla forbud mot bålbrenning og all bruk av åpen varme i Flatanger på grunn av stor brannfare klokka 12 i dag.

- Vi har startet slukkingen, og det meldes om kontroll, sier operatør Ole Marius Haugen ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag.

- Bekymrede naboer meldte ifra om bålet, opplyser Haugen.

Klokka 14.25 melder 110-sentralen at bålet er slukket.

Brannsjef Haukø dro selv til gårdsbruket, og fikk se bålet som hadde blitt tent på en åker.

- Det var ikke spesielt stort, men med de værforholdene vi har for tiden og det tørre gresset rundt, så mener vi at dette ikke var forsvarlig. Vi la jo ned bålforbud klokka 12 i dag, forklarer han.

Her får du oversikten over hvilke trønderske kommuner som har innført forbud mot åpen ild utendørs.

- Gnister kan være nok

Brannsjefen har forståelse for at alle ikke har fått med seg forbudet, men han mener også at folk må bruke vettet.

- Noen få gnister kunne vært nok. Det er viktig at man innser at all aktivitet i terrenget som kan føre til ild kan få konsekvenser. Jeg har opplevd at ei motorsag har ført til brann, sier han.

I januar 2014 ble Flatanger rammet av en stor brann som førte til at 64 bygninger gikk tapt.

- Med tanke på vår historie, så bør folk også tenke seg om. Vi er bekymret for at noen blir fristet til å skyte opp raketter som de ikke fikk brukt på nyttårsaften. Det er strengt forbudt, forklarer brannsjefen, og understreker at det er meldt mer vind utover kvelden.

Lensmannen i Flatanger vil ta en prat med grunneier.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.