Politiet har pågrepet en person i forbindelse med at en 13 år gammel gutt ble ranet i Hommelvik søndag ettermiddag.

- Vi har fått opplysninger om at en person er blitt påført skade og har oppsøkt legevakta. Personen som er pågrepet for ranet vil nå bli innbrakt til avhør. Det skal ha vært flere involverte og vi fortsetter etterforskning av saken utover kvelden. Flere vil bli avhørt, forteller Ann Kristin Øie, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet søkte med hundepatrulje i Hommelvik-området i søndag ettermiddag etter melding om at en person truet til seg og stakk av med mobiltelefonen til en 13 år gammel gutt.

Ble slått i ansiktet

Ifølge Bladet var tre 13-åringer ute og gikk sammen. Rundt 500 meter sør for bensinstasjonen i Hommelvik sentrum ble de oppsøkt av en person på sykkel.

– Én av dem snakket i mobiltelefonen og ble plutselig truet. Personen ranet til seg mobilen. Da gutten forsøkte å holde igjen sykkelen, ble han slått til i ansiktet. Han behandles nå for tannskader. Dette er blind vold, sier faren til en av guttene til avisa.

Foreldre sjokkert

Det er flere involverte i episoden, og situasjonen er foreløpig litt uoversiktlig, ifølge operasjonsleder Ann Kristin Øie. Politiet skulle avhøre alle de involverte i løpet av søndag kveld.

Faren til den ene av guttene forteller at de får god oppfølging av både politi og helsevesen, men at guttene er skremt og oppskaket.

– Vi som foreldre er sjokkert over at noen kan gjøre slikt med så unge mennesker. Det er uforklarlig, sier faren til Bladet.