Fredag ble det kjent at oljeselskapet Det norske overtar BPs norske virksomhet og danner selskapet Aker BP, og at hovedkontoret flyttes til Fornebu der hovedeier Aker ASA har sine kontorer.

Til Adresseavisen sa Hilde Opoku at det er et veldig dårlig signal i tiden vi lever i at norsk industri satser tungt på oljeindustrien, men at hun forventer at selskapets arbeidsplasser i Trondheim vil bestå.

- Tung symbolikk

Opoku sa samtidig at det ikke er så om å gjøre at Det norske, som i dag har hovedkontor på Torvet i Trondheim, ligger så sentralt plassert i byen.

- Det er tung symbolikk i dagens plassering. Jeg synes ikke miljøbyen Trondheim behøver å lyse opp Torvet med neonskiltene til et oljeselskap, sa Opoku.

Både KrFs Geirmund Lykke og Frps Sivert Bjørnstad har reagert på Opokus uttalelser, og onsdag kommer Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes etter.

- Jeg synes det er litt rart at hun som varaordfører, som uttaler seg på Trondheim kommunes vegne, sier dette. Og jeg er overrasket over at ordfører Rita Ottervik ikke har kommet med en kommentar. Derimot ville jeg blitt svært overrasket dersom hun stiller seg bak varaordføreren i denne saken, sier Ivar Vigdenes til adressa.no.

- De er hjertelig velkommen

Vigdenes har også sagt sin mening om saken i et innlegg på Facebook, hvor han skriver følgende:

«Om Det Norske/AkerBP, OKEA eller andre oljeselskaper vil flytte til Stjørdal så skal vi rydde vår flotteste tomt midt i mot Kimen, og la neonskiltene lyse over hele sentrum. Den beste tomta på tangen er allerede tatt i bruk. Om vi ikke kan styre konjunkturene, oljeprisen eller eiere sørpå, så skal alt verdiskapende næringsliv vite at de er hjertelig velkommen til vår kommune»

Til Adresseavisen understreker Vigdenes at Stjørdal ligger nært operatørvirksomheten til Statoil og flyplassen, og at dersom de vil etablere seg der, får de plass i en kommune som er glad i oljenæringa.

- De er hjertelig velkommen til oss, sier han.

Dette innlegget publiserte Ivar Vigdenes tirsdag kveld. Foto: Skjermdump/Facebook, Adresseavisen