Programleder Anbjørg Sætre Håtun fra Stjørdal forteller at kreften som kom tilbake i en kronikk i Aftenposten lørdag.

Hun ble rammet av kreft i februar 2004 og ble erklært kreftfri samme høst. I høst oppdaget hun på nytt en kul i brystet. Kreften hadde kommet tilbake.

«Det som ikke skulle skje – det som ikke fikk lov til å skje – det skjedde. Med meg. Brystkreften som rammet meg for åtte år siden, den kom tilbake. Og det høyre brystet mitt, det er nå borte,» skriver Håtun i kronikken.

Ny behandling

Etter jul må hun gå gjennom en ny cellegiftkur.

-Kreften var etter all sannsynlighet kun lokalisert i brystet. Hurtigtesten av vaktpostlymfeknuten var negativ. Endelig svar på dette får jeg i januar. Men cellegift må jeg uansett ha, som del av standard forebyggende behandling, sier Håtun til VG.

40-åringen skriver i kronikken om hvordan hun oppdaget en kul i brystet etter at hun spontanaborterte i høst.

«Min første antagelse er at det er en brystbetennelse i kjølvannet av graviditeten. Men, det var ingen betennelse. Det var kreft. Tilbakefall. Nå er brystet borte og jeg vet at jeg aldri vil kunne bære frem et barn,» skriver hun i kronikken.

- Det finnes håp

I kronikken skriver hun at cellegiftbehandlingen hun gå igjennom etter jul kommer til å bli tøff, men at hun tar kontroll over situasjonen sin.

«Men, innimellom disse tankene tenker jeg at det finnes håp. Det finnes alltid håp. Operasjonen jeg nettopp har gjennomgått og cellegiftbehandlingen jeg skal igjennom, skal redde meg. Og om en tid er jeg forhåpentlig tilbake.»