Politiet i Trøndelag mottok onsdag ettermiddag flere meldinger fra publikum om en bobil som kjørte i feil retning på E6 ved Melhus.

- Vi sendte en patrulje til stedet, som fant den norskregistrerte bobilen parkert på utsiden av veien, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt.

Satte på nødblinken

Ifølge operasjonsleder fikk sjåføren, en mann i slutten av 70-årene, problemer da han passerte en strekning med veiarbeid på Klett.

- Bilistene blir tvunget til å kjøre i feil kjørebane noen meter på denne strekningen, og sjåføren har åpenbart ikke klart å komme seg tilbake i riktig veibane etter dette strekket. Da han oppdaget at han lå i feil kjøreretning, fikk han ikke gjort noe med situasjonen på grunn av midtskilleren. Han har forklart at han satte ned farten og slo på nødblinken, og at han til slutt valgte å kjøre bilen ut av veien, opplyser Tiller.

En politipatrulje undersøker om det er skiltet godt nok på den aktuelle strekningen med veiarbeid.

Vurderer førerkortbeslag

Sjåføren, som var på tur sørover sammen med sin kone, var lettere preget av hendelsen, ifølge Tiller.

- Vi oppretter sak på forholdet, og så får politijuristen ta en vurdering på eventuelt førerkortbeslag, sier operasjonsleder.

Ved 19.15-tiden er det bestilt bergingsbil, for å få trukket bobilen opp på veien igjen. Dette medfører redusert framkommelighet i en kort periode.

Politiet i Trøndelag publiserte den første meldingen om bobilen på Twitter klokken 18.08.