5-åringen får inspirasjon fra eventyr, bøker og hendelser i hverdagen. Foto: privat

- Jeg elsker å tegne. Jeg begynte å tegne da jeg var to år, og siden har jeg tegnet opptil flere timer hver dag. Bare siden i fjor sommer har jeg tegnet på over 3000 ark, noen på begge sider av arket. Jeg synes det er morsomst å tegne dyr og mennesker, fordi jeg kan gi dem ansiktsuttrykk som viser hva de føler, forteller Maria Isabella Graven (5) fra Leksvik i en epost som hun sendte til adressa.no. (Vi mistenker god hjelp fra pappa - journ. anm)

Lik adressa.no på Facebook

Tegnet i tre år

Mamma Johanna Patricia Graven og pappa Oddmund Graven er svært forbauset over produktiviteten til datteren.

- Vi trodde jo at dette bare var en fase. At det var noe hun ville miste interessen for, men hun har holdt på med tegning siden hun var to år og det kun var noen krusseduller, sier pappa Oddmund Graven.

- Jeg har spekulert på dette mange ganger, at hun bare fortsetter med å tegne, og gjør det jevnt og trutt. Jeg var sikker på at hun skulle gå lei, legger han til.

Det begynte med noen små tegninger i barnehagen. Etter hvert ble det eget tegnebord hjemme. Hver gang familien skal ut,og det ligger an til noe ventetid, så blir tegneutstyret med.

- Hun har vært ivrig hele veien selv. Vi har ikke gjort noe spesielt. Hun kan sitte ved tegnebordet i timesvis hvis vi ikke tar henne bort fra det, sier pappaen.

Finner inspirasjon overalt

I fjor sommer kjøpte foreldrene en eske med papirark. Da påska kom hadde Maria Isabella brukt opp alle de 2500 arkene som lå i esken. Hun begynte på boks nummer to, og har kommet godt ned i den også.

- Hun har ei eske med blanke ark, og ei eske med ferdige tegninger. Først laget hun enkeltstående tegninger, men så ville hun fortelle historier, og nå er det mer tegneseriestriper det går i, forteller pappa Oddmund.

Inspirasjonen til ei stripe kan komme hvor som helst. Tannlegetime, eventyrlesning i barnehagen, barne-tv, bøker og blader.

- Har det skjedd noe spesielt i løpet av dagen, kan hun sette seg ned og tegne med en gang når hun kommer inn døra. Så spiser hun middag, og så fortsetter hun med tegningene, sier Oddmund.

- Fin hobby

Han mener datteren har blitt veldig flink til å gjenta de samme figurene i stripene.

- Moren er også ganske flink til å tegne, mens jeg er ganske dårlig. Jeg tror likevel ikke hun får noe hjelp fra mor, sier han.

Til høsten begynner femåringen på skolen, og pappa Oddmund er spent på å se om hobbyen overlever i konkurranse med mye annet som skjer.

- Hun har jo helt vanlige interesser som å sparke fotball, dansing, musikk og være opptatt av dyr. Men det virker som hun har en genuin interesse for tegning, og jeg regner med at hun vil ha dette som hobby en god stund til, sier Oddmund.

Følg Adresseavisen på Instagram

Familien måtte etter hvert gå til anskaffelse av et tegnebord i stua. Foto: privat
Det går sjelden en dag uten tegning, uansett hvor hun er. Foto: privat
Det startet med noen få tegninger i barnehagen. Nå er det rene tegneindustrien ifølge far Oddmund Graven. Foto: privat