Som Adresseavisen fortalte fredag var samferdselsdirektør Solem i Oslo for å forsøke å sikre at elektrifiseringa av Trønderbanen skal bli omtalt i statsbudsjettet for 2018, som legges frem i oktober.

Fredag ettermiddag oppsummerer han møtet i departementet slik:

- Møtet gikk veldig bra. Departementet ville av prinsipp ikke si noe om det som står i statsbudsjettet, men vi ble tatt godt i mot og de tok seg god tid til å høre på oss. Jeg opplevde også at de riktige personene var til stede under møtet, både administrasjon og politisk ledelse var representert, sier Solem.

foto

- Før møtet var du bekymret for at elektrifiseringa av Trønderbanen ikke skulle får budsjettomtale. Er du beroliget nå eller er du fortsatt bekymret?

- Jeg er like bekymret, men nå er vi sikker på at Samferdselsdepartementet kjenner til dette. I den grad de kutter ut elektrifisiering i budsjettet er det i alle fall ikke ubevisst. Vi har nå gjort det vi kan overfor departementet. Nå blir det en politisk oppgave å mane til at trønderbenken er våken når denne saken kommer til behandling i Stortinget, sier Solem.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter