Kolleger ved Nortura Malvik i Hommelvik var samlet i sorgen etter at en 32 år gammel ansatt døde i en klemulykke mandag morgen.

- Jeg var på et møte i Stjørdal da jeg fikk høre om ulykken. Jeg dro rett til fabrikken, sier fabrikksjef Sondre Halseth til adressa.nos reporter på stedet.

- Uvirkelig beskjed

Mannen døde i forbindelse med lasting av paller. Det var flere kolleger i produksjonslokalet da ulykken skjedde, og de varslet nødsentralene.

- Min første reaksjon var: «Dette er ikke sant, dette er en drøm». Det er en helt uvirkelig beskjed å få, sier Halseth.

Han forteller at de vet ingenting om årsaken til ulykken, og han opplyser at det ikke skal ha vært noen direkte vitner til ulykken. Politiet har tidligere sagt at det skal ha vært 13 kolleger i samme produksjonslokale.

Produksjonen ved fabrikken er stengt ut dagen, og i morgen vil man starte opp som normalt.

- Vi må se det an fra time til time hvordan det går. Som en del av et konsern, får vi hjelp fra de andre fabrikkene til å opprettholde volumet som er nødvendig, sier han.

Mindre ulykker tidligere

Nortura opplyser at anlegget i Malvik er Norges største og mest moderne slakte- og skjærefabrikk med 200 medarbeidere. Fabrikken ble satt i drift juli 2010 og skal ifølge selskapet ha en slaktekapasitet på 65 000 storfe og 180 000 småfe fra hele Midt-Norge.

Det har vært mindre ulykker ved Nortura Malvik tidligere.

- Men ikke noe som har vært i nærheten av så alvorlig som dette. Fabrikken er ganske ny, og vi har jobbet mye med sikkerheten til de ansatte. Som alle andre større arbeidsplasser, har det vært mindre hendelser, sier fabrikksjefen.

Flagg på halv stang

Tidligere i dag ble flagget heist på halv stang ved fabrikken.

- Nå går våre tanker til en god og lojal kollega og medarbeider, og hans pårørende. Dette er en fryktelig tung dag, det aller verste som kan skje på en arbeidsplass, sa Halseth videre.

Den omkomne var en fast ansatt medarbeider på 32 år. Han var bosatt i Stjørdal. Pårørende ble varslet. Fabrikken samlet alle medarbeiderne til en felles orientering klokka 11.30. Kriseteamet til Malvik kommuneog to personer fra kriseteamet til Trondheim kommune var også til stede.

Det var flere kolleger som befant seg i samme rom som mannen som omkom i en arbeidsulykke ved Nortura Malvik i dag. Foto: richard sagen